İşcan’a yine tahliye çıkmadı

Altıntaş davasının 4. duruşması dün saat 15.00’da yapıldı.

Çerkezköy 2.10.2012 23:58:00 0
İşcan’a yine tahliye çıkmadı

 4. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Duruşmaya tutuklu sanık Eren İşcan, kardeşi tutuksuz sanık Erkut İşcan, İşcan kardeşlerin avukatı Engin Özden ile Altıntaş Kuyumculuk’un sahibi İsmail Altıntaş ve avukatı Kerim Atalay katıldı. Hakim değişikliği nedeniyle önceki zabıtlar okunurken, Esen Özel ve Murat Gündüz vekilleri Avukat Turan Kabaklar ve Avukat Tuncay Akyıl da celse arasında davaya katılma talebini içeren iki ayrı dilekçe sundu.

 

DAVAYA KATILMA TALEBİ

Duruşmada ilk olarak tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenen Altıntaş Kuyumculuk çalışanları Tufan Arif Yılmaz, Güllüzar Toygar, Nurettin Yılmaz ve Serkan Altıntaş, Altıntaş Kuyumculuk Sahibi İsmail Altıntaş’ın hiçbir müşteriden emanet altın alınmaması yönünde kesin talimatının olduğunu öne sürdü. Tanık olarak dinlenen Emrah Çoğalan da Eren İşcan’ın ortadan kaybolmadan birkaç gün önce alkollü araç kullandığı gerekçesi ile polisten kaçışı olayıyla ilgili ifade verdi. Davaya katılma talebinde bulunan Avukat Tuncay Akyıl da müvekkillerin Eren İşcan’a altın teslim ettiğini ve buna ilişkin kartvizit arkasında Eren İşcan’ın el yazısıyla yazılmış bir yazı aldıklarını, olayın patlak vermesinden sonra müvekkillerinin altınları alamadığını söyleyerek, işyeri sahibi İsmail Altıntaş’a durumun bildirildiğini ve Altıntaş'ın altınların Eren İşcan tarafından götürüldüğünü söylediğini belirtti. Müvekkillerinin mağdur olduğunu belirten Akyıl, davaya katılma talebinde bulundu. 

 

“ALTINTAŞIN TALİMATI İLE EMANET PARA VE ALTIN ALDIM”

Tanıkların dinlenmesinin ardından iddialarla ilgili savunma yapan tutuklu sanık Eren İşcan aleyhe olan hususları kabul etmediğini belirterek, emanet altınları patronunun talimatı ile aldığını söyledi. Emanet makbuzlarında sadece kendisinin imzasının olduğunu ifade eden Eren İşcan, alınan altın ve paraların şirketin sermayesi olduğunu ifade ederek, bu paraların bir kısmının Çorlu’da bulunan diğer şubeye aktarılarak ya da diğer yatırımlarda kullanılarak elden çıkarıldığını öne sürdü. Davaya katılma talebinde bulunan Murat Gündüz’ü tanıdığını belirten tutuklu sanık İşcan, Gündüz’ün kendisine yaklaşık 50 bin TL nakit para emanet ettiğini, bundan da İsmail Altıntaş’ın haberinin olduğunu ifade etti.

 

PARA İNŞAATLARA AKTARILDI

Yaklaşık 50 bin TL’ye karşılık her ay İsmail Altıntaş’ın bilgisi dahilinde bin 500 TL faiz verdiklerini ifade eden Eren İşcan toplanan yaklaşık 700 bin TL'lik paranın 2009 yılında İsmail Altıntaş tarafından başlatılan inşaatlara aktarıldığını, 2011 yılına kadar kısmi kısmi bu şekilde altın karşılığı para aktarıldığını, verilen açığın sebebinin bu olabileceğini öne sürdü.

 

PARALARIN BİRÇOĞU ÖDENDİ

Tutuksuz sanık Erkut İşcan da emanet alınan para ve altınların İsmail Altıntaş’ın bilgisi dahilinde alındığını ifade ederek, Altıntaş Kuyumculuk’ta çalışan diğer elemanların da alınan emanetlere ilişkin bilgisinin olduğunu, tanıkların yalan beyanda bulunduğunu öne sürdü. Emanet alınan paraların birçoğunun İsmail Altıntaş tarafından sahiplerine ödendiğini, faizlerin de müşterilerin hesaplarına yatırıldığını belirten Erkut İşcan, 250 tane ata altınını Altıntaş Kuyumculuk’a emanet eden M.S. isimli sahsın her ay Altıntaş Kuyumculuk’tan faiz olarak 5 adet küçük altın aldığını, Kızılpınar’dan yaklaşık 45-50 bin TL parasını emanet eden A.S. isimli şahsın dükkanda tutulan hesabına her yıl faiz olarak 5-6 bin TL para aktarıldığını söyledi.

 

“RESMİLEŞTİRMEK İÇİN ŞİRKET KURDUM”

Galeri açtığı hususuna ilişkin de savunma yapan Erkut İşcan, Kapaklı’da ufak bir ofis açtığını, bu yerin açılmasından İsmail Altıntaş ve eşinin de haberinin olduğunu belirtti. Gayri resmi olarak araç alım-satım işi yaptığını, bunu resmileştirmek için şirket kurduğunu söyleyen tutuksuz sanık Erkut İşcan, şirkette Eren İşcan’ın görünürde yüzde 20’lik hissesinin olduğunu ifade etti.

 

ERKUT İŞCAN'IN DA TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Sanıkların avukatı Engin Özden de Eren İşcan’ın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. İsmail Altıntaş’ın avukatı Kerim Atalay da, iş yerindeki sayım neticesinde tespit edilen açık altın miktarı İsmail Altıntaş’ın hesabının bulunduğu 7-8 bankaya ait alınan para işyerindeki programa kayıt edilen para arasındaki farkı gösteren bir klasör ve bir dosyadan oluşan 2 ayrı dosyayı mahkemeye sundu. Görevsizlik ile ilgili talebini tekrarlayan Avukat Atalay, sahte belgeler kullanmak ve banka hesapları ile oynanmak sureti ile suç işlendiği için dosyanın Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’ne götürülmesini, Eren İşcan’ın tutukluluk halinin devamını, tutuksuz sanık Erkut İşcan’ın da tutuklanmasını talep etti.

 

30 EKİM’E ERTELENDİ

Hakim Fatih Özyurt, Eren İşcan’ın tutukluluk halinin devamına, Avukat Kerim Atalay’ın görevsizlik kararı verilmesi yönündeki talebinin dosyanın incelenmesinin ardından değerlendirilmesine, davaya katılma talebinde bulunan Eser Özel ve Murat Gündüz’ün avukatlarının talebinin ilgili İcra Dosyalarının incelenmesinden sonra değerlendirilmesine, dosyaların tetkik edilmek üzere istenilmesi için Çerkezköy İcra Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına ve yargılamanın 30 Ekim günü saat 10.30’a bırakılmasına karar verdi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10