Demirbağ, AK Parti Genel Kongresini değerlendirdi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, dün akşam saat 19.00’da bir basın açıklaması yaparak Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan Kongresi’ni değerlendirdi.

Çerkezköy 3.10.2012 20:47:00 0
Demirbağ, AK Parti Genel Kongresini değerlendirdi

 HERKESİN HAKKINI KORUYACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 2.5 saat süren konuşmasında ekonomiden dış politikaya terörden eğitime kadar pek çok konuyu değerlendirdiğini söyleyen Demirbağ, “Başbakanımızın konuşmasında 2023 hedefinden sonra, Malazgirt Zaferimizin 1000 yılı olan 2071 yılının yeni bir hedef olarak gösterdi. 2071 yılının şimdiki gençlerimizin bir hedef yılı olacağını söyleyen Başbakanımız, ülkemizin tüm vatandaşlarını kucakladığını, oy veren veya vermeyen herkesin hakkını sonuna kadar koruyacaklarını, hiç kimsenin hayat tarzına karışmadıklarını ve karışmayacaklarını vurguladı” dedi. Başbakan Erdoğan’ın 1940’lı yıllarda Türkiye’de milletin değerlerine ve kutsallarına aleni bir savaş yürütüldüğünü ifade ettiğini söyleyen Demirbağ, “Türkiye’de ana muhalefet partisinin içinde olmadığı bir darbenin olmadığını söyleyen Başbakanımız AK Parti ile darbeler döneminin kapandığını söyledi” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN PARTİSİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Başbakan’ın Suriye Politikaları konusunda İran, Rusya ve Çin’i tavırlarından dolayı eleştirdiğini ifade eden Demirbağ, “Başbakanımız Filistin meselesinde dünya kamuoyunun tepkisiz kaldığını vurgudı ve Türkiye’nin her alanda Filistinli kardeşlerimizi destekleyeceğini ifade etti” dedi. Erdoğan’ın son kez genel başkanlığa aday olduğunu söyleyen Demirbağ, AK Parti yeni MKYK üyelerinin de belirlendiğini ifade etti. Listede HAS Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Osman Can ve Süleyman Soylu gibi yeni katılan üyelerin de yer aldığını belirten Demirbağ, “Yeni MKYK, AK Parti’nin Türkiye’nin ve 7 bölgenin partisi olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

 

DÜNYA KAMUOYU ÖNÜNDE BİMİZM İSTEDİĞİMİZ GİBİ KONUŞTU

Kongrede delege olarak sadece kendisinin oy kullandığını söyleyen Demirbağ, kongreye katılan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin de pkk sorununa ilişkin kongrede yaptığı konuşmanın çok önemli olduğunu belirterek “Dünya kamuoyunun önünde bizim istediğimiz gibi konuşarak pkka konusunda Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini söyledi. Bunu dünya kamuoyunun önünde söylemesi çok önemli” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10