Ertem’den TREDAŞ ve GAZDAŞ’a ültimatom

2. Etap Sıcak Asfalt Yol Yapım çalışmalarının en geç 25 Ekim itibari ile başlayacağının belirtildiği Altyapı Koordinasyon Kurulu’nun Ekim Ayı Toplantısı’na Belediye Başkanı Ali Ertem’in

Çerkezköy 3.10.2012 20:47:00 0
Ertem’den TREDAŞ ve GAZDAŞ’a ültimatom

 Çerkezköy Haber- Aralarında TREDAŞ, TELEKOM ve GAZDAŞ yetkililerinin de bulunduğu, Çerkezköy Belediyesi bünyesinde oluşturulan Altyapı Koordinasyon Kurulu Ekim Ayı Toplantısı önceki gün saat 15.00’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

 

15 EKİM’DE İHALEYE ÇIKACAĞIZ

Ekim Ayı Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında yapıldı. İlçede 1. Etap Sıcak Asfalt Kaplama çalışmalarının tamamlandığını belirten Kemal Gümüş, “15 Ekim’de 2. Etap Sıcak Asfalt Kaplama çalışmaları için ihaleye çıkacağız. En geç 25 Ekim’de çalışmalara başlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMA YAPILACAK YERLER

2. Etap Asfaltlama çalışmaları Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Kartal, Kosvalı, Hatip ve Çorbacı Sokak’ta, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Beyazsu, Ergün, Gökçe ve Butçular Sokak’ta, Fevzipaşa Mahallesi’nde Bahar Sokak’ta ve Bağlık Mahallesi’nin dereye kadar olan kısmında gerçekleşecek.

 

PROGRAMINIZI DÜZENLEYİN

TREDAŞ, TELEKOM ve GAZDAŞ yetkililerinin söz konusu bölgelerde yapılacak çalışmaları varsa bir an önce tespit etmesini isteyen Kemal Gümüş, “Programlarınızı buna göre düzenleyin. Yaptığımız yolların tekrar kazılmasını istemiyoruz. Bu bölgelerde tadilat gerektiren kaldırımlarımızı da yenileyeceğiz. Bunun yanı sıra bazı noktalarda da demirli beton yol çalışması yapılacak. Mevcut yolu söküp yeniden yapacağız. TREDAŞ bu fırsattan yararlanarak bu bölgelerde yapması gereken çalışmaları rahat bir şekilde gerçekleştirebilir” dedi. 

 

PATLATILAN HATLAR İYİ ONARILMIYOR

Hükümet Caddesi’nde dere ile hemzemin geçiti arasında ana isale hattı projesinin kazma işlemlerine başladıklarını kaydeden Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, “Altyapı ekipleri kazılar esnasında patlattığı su ve kanalizasyon hatlarını talep edilen cins ve kalitede onarmıyor” diyerek ekiplerin daha titiz bir şekilde çalışmalarını istedi.

 

EKSİKLERİ MİNİMİZE ETMELİYİZ

Toplantıya sonradan katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de rahatsızlık duyduğu konuları kurul üyeleri ile paylaştı. Öncelikle TREDAŞ ekiplerinin kazdıkları kaldırımları tekrar betonla kapatmamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ali Ertem, “Çalışma yaptığınız yerlerde esnafımız yoğunlukta. Yağışlarla birlikte esnafın dükkanının önü çamur yığınına dönüyor ve bu da işine yansıyor. Elbette hizmet noktasında bazı eksiklikler olacak. Önemli olan bu eksiklikleri en aza indirmektir.” dedi.

 

BİR SONRAKİ GÖRÜŞMEDE BU KADAR KİBAR OLMAYACAĞIZ

Vatandaşa karşı sorumluluklarının olduğunu anımsatan Ali Ertem, “Ben de bir altyapıcıyım. Ekim Ayı’na girdik. Havaların böyle güzel gideceğinin garantisi yok. Bir an önce elimizdeki işleri tamamlamalıyız. İnsanların bedduasını almak istemiyoruz” dedi. TREDAŞ yetkilileri ile ilk kez bu toplantıda karşılaştığını belirten Ertem, “Bu ilk görüşmemiz olduğu için sizden bundan sonraki çalışmalarda daha dikkatli olmanızı ve açtığınız yerleri bir an önce betonla tekrar kapatmanızı rica ediyorum. Bundan sonraki olumsuzluklarda görüşmemiz bu kadar kibar olmaz” ifadelerini kullandı. 

 

ÇERKEZKÖY’E HİZMET İÇİN BURADAYIZ

GAZDAŞ’ın çalışmalarını incelemeye gittiği sırada orada bulunan GAZDAŞ müteahhitinin de ukala tavırlar sergilediğini söyleyen Ertem, “Hepimiz Çerkezköy’e hizmet için buradayız. Hizmeti kimin yaptığı önemli değildir. Asıl olan hizmetin kendisidir. İnsanların Çerkezköy’le gurur duymalarını sağlayacağı çalışmalara imza atmamız gerekiyor” dedi. 

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 14 KASIM

Bir sonraki toplantı, 14 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’da yapılacak. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün başkanlık ettiği toplantıya Fen İşleri Müdürlüğü Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen ve Harita Mühendisi Erhan Koç, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şehir Bölge Plancısı Uğur Er, Türk Telekom Çerkezköy İşletme Müdürü Besim Solmaz, GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. Harita Mühendisi Ahmet Uysal ve Yapım İşletme Şefi Kıvanç Türkmen ve TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Baş Mühendisi Taylan Görücü katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10