İhaleye fesat operasyonu; 13 gözaltı

Edirne'de devlet hastanelerinin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacı için açılan yaklaşık 2.5 milyon liralık 3 farklı ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 6 ay önce başlatılan s

Bölgede Gündem 4.10.2012 19:40:00 0
İhaleye fesat operasyonu; 13 gözaltı

 Çerkezköy Haber - Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 6 ay önce medikal firmaların girdiği ortopedi ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

 

TEKLİFLERİ BERABER HAZIRLADIKLARI TESPİT EDİLDİ

Soruşturma kapsamında Edirne Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi ve Keşan Devlet Hastanesi'nin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacını karşılamak için 24 Nisan 2012, 2 Ağustos 2012 ve 9 Ağustos 2012 tarihlerinde açılan ihalelere Edirne, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Kocaeli de bulunan medikal firmasının teklif verdiği tespit edildi. Firmaları takibe alan polis ekipleri, şirketlerin ihaleden önce kendi aralarında anlaşarak fiyat verdiklerini ve tekliflerini beraber hazırladıklarını belirledi.

 

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Polis ekipleri, operasyon için önceki gün düğmeye bastı. 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Edirne'deki medikal firma yetkilileri Y.Ö., N.D. ve Ş.Ö., Ankara'da N.A., İzmir'de T.B. ve S.B., İstanbul'da F.K., Ş.U., N.R.B., Y.K., Kocaeli'nde O.A., Antalya'da Y.K. gözaltına alındı. 4'ü kadın 13 şüphelinin işyerlerinde yapılan aramalarda farklı firmalara ait birçok kaşe ve belgeler ele geçirilirken, ihale dosyalarına da el konuldu.

 

EDİRNE’DEN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Edirne'de gözaltına alınan ortopedi medikal firma yetkilileri Y.Ö., Ş.Ö. ve çalışan N.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. 3 şüpheli tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

 

2.5 MİLYONLUK İHALE

Edirne Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi ve Keşan Devlet Hastanesi'nin 2 yıllık ortopedi tıbbi sarf malzeme ihtiyacını karşılamak için açılan yaklaşık 2.5 milyon TL bedelli ihalelerin henüz sonuçlanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10