Ecdadını tanıdıkça büyük işler için kuvvet bulacak

Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu’nun 20. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında önceki gün Malkara Kültür Sarayı’nda “Osmanlı’yı Doğru Anlamak” konulu konferans düzenlend

Tekirdağ 4.10.2012 19:40:00 0
Ecdadını tanıdıkça büyük işler için kuvvet bulacak

 ECDADINI TANIDIKÇA KUVVET BULACAK

Konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Türk genci ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünü anımsatarak, “Ulu Önder’imizin tarih bilgisi ve tarih bilinci, milletimizin varlığını sürdürmesinde, gençlerimizin vatan sevgisinin ve ona bağlılık duygusunun tesisinde çok önemlidir” dedi.

 

REYTİNG UĞRUNA ÇARPITILIYOR

“Osmanlı’yı Doğru Anlamak” konulu konferans veren Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de Osmanlı tarihinin yazılı ve görsel medyada reyting uğruna çarpıtıldığını ve insanlara yanlış bilgiler verildiğini ifade ederek, gerçek tarihi öğrenmek için asıl kaynakları araştırmak gerektiğini belirtti. Konferansın sonunda öğrencilerin ve konukların sorularını yanıtlayan Şimşirgil, kendisini dinlemeye gelen katılımcılara teşekkür etti.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10