Doğalgaz çelik boru hattı çekiliyor

Kapaklı Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nde doğalgaz çelik boru hattı çekim çalışmaları devam ediyor. Atatürk Mahallesi Çeken Caddesi’nde başlayan çelik boru hattı çekim çalışmasının

Çerkezköy 4.10.2012 19:40:00 0
Doğalgaz çelik boru hattı çekiliyor

 REGÜLATÖRLER KURUŞACAK

Gazdaş yetkililerinden alınan bilgilere göre; Erbay Caddesi’nde doğalgaz çelik boru hattı çekim çalışmasında 12 inç çapındaki paslanmaya karşı izolasyonlu çelik borular birbirine özel bir elektrot kullanılarak kaynatılarak çelik boru hattı çekiliyor. Yapılan doğalgaz çelik boru hattı üzerine regülatörler kurulacak. Regülâtörler mahallere gaz dağıtım işini yapacak. Regülatörde bulunacak vana sayesinde her hangi bir gaz sızıntısında vana kapatılacak, gaz kesilerek tehlikeli bir duruma mahal verilmeyecek. Çeken Caddesi ve Aynur Caddesi'ne iki adet regülatör yerleştirilecek. Bu sayede Atatürk Mahallesi'nde Çeken ve Aynur Caddesi'nin üst kısmındaki bölgelere doğalgaz düzenli dağıtımı sağlanacak.   

 

HAVA KİRLİLİĞİ AZALDI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da  Kapaklı'nın her yerinde doğalgaz hattının bulunduğunu ifade etti. Vatandaşların abonelik yaptırarak doğalgazı rahatlıkla kullanabileceklerini belirten Mandalı “Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla kış aylarında beldemizde yaşanan hava kirliliği belirli oranda azaldı. Doğalgaz Çelik boru hat çalışmalarının tamamlanmasının ardında yeni yerleşim yerleri olan Atatürk Mahallesi'nde Çeken ve Aynur Caddeleri'nin üst kısımlarına kurulacak regülatörler ile doğalgaz dağıtımı sağlanacak. Doğalgaz çelik boru hattı çalışmaları önümüzdeki günlerde Cumhuriyet ve Bahçelievler Mahallesi'nde devam edecek” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10