Üç İklim Yedi Bölge

Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın hayata geçireceği ve 7 bölgeden 9 türkünün canlandırılacağı ‘Türkülerin Dili’ (Üç İklim Yedi Bölge Canım Ülkem Türkiye’m) proj

Çerkezköy 5.10.2012 20:08:00 0
Üç İklim Yedi Bölge

 Türkülerin Dili adı altında başlatılan çalışmayla bütün lise ve dengi okullardan katılacak öğrencilere, yurt genelinde mevcut folklor, türkü, hikaye, semah, gibi kültürümüze dair eğitimin verilmesi amaçlanıyor.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

15 Ekim’de Türkülerin Dili çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Beden Eğitim Öğretmeni, Türk Halk Oyunları Eğitmeni ve Ulusal Hakem Celalettin Batur “Geniş kapsamlı bir proje olarak tasarlanan çalışmalarımıza 15 Ekim’de başlayacağız. Çalışmalarımızda Türküler, halk oyunları, hikayeler, maniler ve diğer folklorik değerlerimizi çocuklarımıza anlatırken bir taraftan da bunları icra etmeye çalışacağız. Yani çocuklarımız ülkemizin her bölgesinin kültürüne aşina olabilecek” dedi. 

 

15 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Bu projeye her okuldan öğrencilerin katılması planlanıyor. Bu amaçla 15 Ekim’e kadar okullardan gelen öğrencilere, Türkülerin dili adlı projenin içeriği hakkında bilgi veriliyor.

 

GENÇLİK HAFTASINDA İZLEYECEĞİZ

Mayıs ayı Gençlik haftası etkinliklerine kadar sürecek olan çalışmalar, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada iki gün 13.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Türkülerin Dili projesine yaklaşık 70 öğrencinin katılması bekleniyor. Proje kapsamında öğrencileri çalıştıracak olan eğitmen Celalettin Batur, “Türkiye’nin dili olarak nitelendirilen çalışma sonuçlandırıldığında eğitime katılmış olan öğrenciler yedi bölgenin oyunlarını öğrenmiş olacaklar” dedi.

 

Haber / Asım YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10