Gerekirse savaşmaktan kaçınmayız

Esnaf ziyaretlerine devam eden AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi ile birlikte vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, gerekli olması halinde Türkiye’nin savaşa gir

Çerkezköy 7.10.2012 13:45:00 0
Gerekirse savaşmaktan kaçınmayız

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

 

SIKINTILARI DİNLEDİLER

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, esnafın ve vatandaşın sıkıntılarını sorarak, kendilerine yöneltilen istekleri dinledi. Çerkezköy Belediye Başkan yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyesi Zafer Erdağ ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli’nin de yer aldığı esnaf ziyaretlerinde İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Selda Yeşil, Melek Şen, Ahmet Galak, Ferhat Yeğin, Adem Akın ve gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Furkan Tezcan’dan oluşan heyet, önceki günkü ziyaretlerine Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’tan başlayıp Fatih Caddesi’nden devam etti.

 

VADEDİLEN ATAMALAR YAPILMADI

İzmir’den ziyaret amaçlı olarak Çerkezköy’e gelen engelli bir vatandaşla sohbet eden AK Parti heyeti, Çerkezköy’de engelliler adına yapılan hizmetler hakkındaki görüşlerini sordu. Hükümetin engellilerin istihdamına ilişkin yürüttüğü çalışmaları eleştiren Oğuzhan Aslan “İlk etapta 60 bin engellinin istihdam edileceği belirtildi. Daha sonra bu sayının 45 bine düştüğü açıklandı. Gel görelim ki hala elle tutulur gözle görülür bir atama yapılmadı” dedi.

 

İZMİR’E KIYASLA ENGELLİLERE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLİYOR

Hükümetin genel anlamda engelli vatandaşlar için birçok olumlu çalışmaya imza attığını söyleyen Oğuzhan Aslan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kıyasla Çerkezköy’de engellilerin yaşamını kolaylaştıracak daha fazla çalışma gerçekleştirildiğini görüyorum. Fakat engelli rampalarının önüne park eden çok sayıda araç olduğunu fark ettim. Ayrıca ara sokaklardaki kaldırımlarda engelli rampası yok. Umarım en kısa sürede bu eksiklikler de giderilir ve Çerkezköy’deki engelli vatandaşların yaşamı daha rahat bir hale gelir” ifadelerini kullandı.

 

ATAMALAR PEYDER PEY YAPILIYOR

Türkiye’de engelli vatandaşların istihdamı kapsamında atamaların peyder pey yapıldığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, “8 yılda 600 üyeye ulaşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin tüm faaliyetlerinde destek oluyoruz. Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz” dedi. Kaldırımların ana caddelerde engelli vatandaşlara göre dizayn edildiğini ifade eden İnce, Oğuzhan Aslan’a istihdam konusunda umudunu kaybetmemesi ve konunun takipçisi olması konusunda tavsiyede bulundu.

 

BAKICILARA ASGARİ ÜCRET BAĞLANDI

Ak Parti Hükümeti döneminde engelli vatandaşların çok sayıda imkana kavuşturulduğuna değinen İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Devletimiz engelli vatandaşlara bakıcılık yapan vatandaşlara da asgari ücret üzerinden maaş bağladı. Yollar, ulaşım araçları ile kamu kurum ve kuruluşları, engelli vatandaşların rahatça ulaşımlarını sağlayabilecekleri şekilde tasarlanmaya başladı” dedi.

 

HİZMETLERDEN MEMNUNUZ

Ziyarette genel olarak dile getirilen sıkıntıların başında bozuk yol ve kaldırımlar gelirken, İlçe Başkanı Demirbağ, ''Fatih Caddesi’nde yollarımız asfaltlandı. Eksiklikler en kısa sürede giderilecek. Kaldırım önlerinde park etmiş araçlar için İlçe Emniyet Müdürlüğü gerekli işlemleri yapıyor” dedi. Ziyaret sırasında Okutan Gayrimenkul sahibi Deniz Okutan da  Fatih Caddesi’nde araçların aşırı hız yapmaya başladığını belirterek bunun için önlem alınması gerektiğini söyledi. Yollara set konulmasının Bakanlıkça yasaklandığını ifade eden İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, söz konusu bölgede sinyalizasyon çalışması yapılıp yapılamayacağı konusunda yetkililerle görüşeceğini kaydetti.

 

GEREKİRSE SAVAŞACAĞIZ

Yoldan geçen vatandaşlarla da sohbet eden Alaettin Demirbağ, vatandaşlara hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sordu. Genel olarak hizmet anlamında bir şikayetleri olmadığını belirten vatandaşlar, Türkiye’nin Suriye ile savaşa girmesini istemediklerini ifade etti. Hiç kimsenin savaşa girmeyi istemeyeceğini söyleyen Demirbağ, “Türkiye elbette savaşa girmek istemez. Fakat gerektiği takdirde savaşa girmekten de kaçınmaz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10