Trakya Hospital yükseliyor

Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr. İrfan Tombalak ve Hastane Müdürü Alper Atasoy ile birlikte Namık Kemal Bulvarı yapımı devam eden Trakya Hospital’da incelemelerde bulunan Başhekim

Çerkezköy 7.10.2012 13:46:00 0
Trakya Hospital yükseliyor

 Çerkezköy Haber - Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr.Ahmet Türker, Trakya'nın en büyük hastanesi unvanını alacak yeni hastane binasının çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

“6 AY YOĞUN ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr. İrfan Tombalak ve Hastane Müdürü Alper Atasoy ile birlikte Namık Kemal Bulvarı yapımı devam eden Trakya Hospital’da incelemelerde bulunan Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, “Trakya Hospital’ hastanesi için yatırım kararını 2010 yılında aldıktan sonra etüt ve projelendirme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek “Mimari projesi için Türkiye’nin bu alanda en yetkin firması olan ve Acıbadem Hastaneler grubuna bağlı Acıbadem Proje yönetimi şirketinden tasarım ve danışmanlık hizmeti aldık. Mimari proje üzerinde yaklaşık 6 ay yoğun bir çalışma geçirdik. Her açıdan içimize sinen, Çerkezköy ve civarında yaşayan insanlarımızın hak ettiği tasarım ve fonksiyonlara sahip, teknolojinin son derece yoğun kullanıldığı bir proje oldu. Bundan sonra yaklaşık dört ay süren statik projelendirilmesi aşamasına geldiğimizde İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünün hocalarından destek ve danışmanlık aldık” dedi.

“DOĞRU KARAR VERDİĞİMİZİ ANLIYORUZ”

Türkiye’de işlerin projelendirme ayağına gereken önemin verilmediğini ifade eden Türker “Öyle ki çok ciddi işlerde bile projelendirme aşaması projenin toplam süresinin yüzde 10’unu bulmuyor. İnşaatın toplam süresinin iki yıl olacağını öngörüyoruz. Yaklaşık bir yıllık etüt ve projelendirme dönemi ile inşaata ayırdığımız zamanın yaklaşık yüzde 50’sini proje ayağına vermiş olacağız. Biz Acıbadem Proje Yönetimi gibi konusunda Türkiye’nin ilkleri arasında olan bir firma ile çalışmasaydık, belki biz de projelendirme tarafına bu kadar yoğunlaşmamış olacaktık. Ancak şimdi işin projelendirme tarafına bu kadar ağırlık verdiğimiz için inşaatın her aşamasında doğru karar verdiğimizi anlıyoruz” dedi.

 

“2013 AĞUSTOS AYINDA TAMAMLAYACAĞIZ”

Proje danışmanlığı aşamasından sonra Çerkezköy’de oluşturdukları ekip ile inşaat öncesi adımları tamamladıklarını ifade eden Türker “Mimari projelendirmede Mimar Sevgi Şen ve Statik Projelendirmede İnşaat Mühendisi Rafet Ertürk ile çalışmalarımızı tamamladık. 2011 Ağustos tarihine kadar geçen süreçte projemizi teslim edeceğimiz inşaat firmasının seçimine yoğunlaştık. 2011 Ağustos itibariyle müteahhit firmamızı belirledikten sonra işin imalatına başladık. Dört kat bodrumu bulunan yeni binamızda etraftaki yapılara zarar vermemeyi garanti altına almak için önce Fore Kazık İksa uygulaması yaptık. Sadece bu dönem dört ay sürdü. Daha sonrasında hafriyat ve inşaat ayağına başladık. İnşaatımızın en zor bölümleri olan bodrum katların inşasını tamamlamak üzereyiz. 2012 yılı içinde kaba inşaatı tamamlanacak olan binamız 2013 yılı içinde tamamlanarak hizmete açılacak. Trakya Hospital’in 2013 yılı Ağustos ayında tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak bir veya iki aylık gecikme süresi bizim için kabul edilebilir olacaktır” dedi.

 

YEŞİL BİNA ÖZELLİĞİNE SAHİP İLK HASTANE

14 bin metrekarelik alana kurulacak olan Trakya Hospital’in 4’ü bodrum olmak üzere 10 kattan oluşacağını belirten Türker “Binamızın dördüncü bodrum katının tamamı Sağlık Bakanlığının istediği kriterlere göre otopark olarak ayrıldı. Araçlar zeminden özel asansör ile otopark katına ulaşacak. C35-C40 sınıfı beton kullandığımız binamızda bin 100 ton demir, 8 bin metreküp beton kullanacağız. Yaklaşık iki yüz kilometre uzunluğunda yangınlara karşı özel olarak üretilen yanmaz kablo kullanıyoruz. İklimlendirme sisteminde çok yeni bir teknoloji kullanıyoruz. VRV sistemi diye adlandırılan bu sistemde konfor ve sistem ömrü diğer rakiplerine göre çok ileridedir. Akıllı bina teknolojisi ile donatılan binamızın hasta odaları da dahil her bölümde kişiler bulundukları ortamın ısısını kumanda paneli üzerinden kendi tercihlerine göre ayarlayabilecekler. Ameliyathane ve yoğun bakımlar gibi özel alanların havalandırmasının tamamen hijyenik olmasını sağlamak için havalandırma hepafiltreler ile sağlanacak. Yeni binamızda hastalarımıza kullandığımız oksijen gazını kuracağımız oksijen santrali ile kendimiz üreteceğiz. Şu anda güneş enerjisinden nasıl faydalanırız diye düşünüyoruz. Eğer uygun bir çözüm bulunursa kullandığımız enerjinin büyük bir kısmını güneş enerjisinden sağlamayı planlıyoruz. Eğer planlarımızı gerçekleştirirsek bölgenin yeşil bina özelliğine sahip ilk hastanesi olacağız” bilgisini verdi.

 

“VATANDAŞLAR EKSTRA MASRAFTAN KURTULACAK”

Bütün bu yatırımı yaparken aynı zamanda hekim olmanın verdiği hassasiyet ve hastaların Çerkezköy’den dışarıya sevk olmasını sonlandırmak hedefi ile hareket ettiklerini ifade eden Türker “Belki bu oran sıfıra inmeyecek ancak yatırımımız ile çok azaltacağız. Çerkezköy’deki hastalar yıllardır bir çok işlem için İstanbul’a yada başka yerlere gitmek zorunda kalıyordu. Hem işinden gücünden kalıyor, zaman kaybediyor hem de ekonomik olarak yol gideri gibi ekstra masraflara katlanmaları gerekiyordu. Devlet hastanesindeki doktorluk yıllarımızdan beri hep içimizde ukde olan bu sorunun çözümüne katkı saylayabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz” ifadesini kullandı.

 

“HASTANE SON TEKNOLOJİYE SAHİP”

“Trakya Hospital”in Trakya’nın en modern hastanesi olacağını ifade eden Türker “Otuz adet nitelikli yoğun bakım yatağı olmak üzere, toplam yüz beş yatak kapasitesine sahip olan yeni binamızın en son teknolojiye sahip ameliyatları, tüp bebek, KVC fizik tedavi gibi bölgede eksikliği gözlenen bölümleri ile son teknolojiye sahip tekti ve görüntüleme üniteleri ile tüm bölge halkının sağlığına katkı yapacağımıza inanıyoruz. Bizi şu anda kullandığımız eski ve küçük binamızda tercih ederek onurlandıran hastalarımıza böyle bir yatırımı tamamlayıp teslim etmekten gurur ve mutluluk duyacağız” dedi.

 

30 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ OLACAK

“Trakya Hospital” in yaklaşık olarak 50’si doktor olmak üzere, istihdam edilen personel sayısının yaklaşık 450 olacağını belirten Türker “Günde 1750 poliklinik hizmeti verileceğini, 50 ameliyat yapılacağını, 15 doğum gerçekleştirileceğini ve yaklaşık 30 hastanın yoğun bakım tedavisi göreceğini planlıyoruz. Bu hastaların hemen hemen yüzde 40’ının Çerkezköy dışından geleceğini tahmin ediyoruz. Personel sayımız, dışarıdan hizmet almaya gelen hastalarımız ve tedarikçilerimiz ile birlikte Çerkezköy’ün soyo-ekonomik hayatına da olumlu birçok katkı olacağı için mutluyuz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10