“Cemaatin oylarına talip olmak zaruri”

MHP'ye Genel Başkan adayı olduğunu açıklayan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partisinin 4 Kasım'da yapılacak olağan kurultayı öncesinde çıktığı Trakya turu kapsamında dün Tekirdağ’ı ziyaret

Tekirdağ 8.10.2012 21:26:00 0
“Cemaatin oylarına talip olmak zaruri”

 “DEVLET GİDECEK KORAY GELECEK”

Karayoluyla Tekirdağ'a gelen Aydın'ı kalabalık bir partili grubu karşıladı. Yenice Beldesi'nde yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla Aydın’ı karşılayan MHP Çorlu İlçe Eski Başkanı Saral Sarıalioğlu, Metin Bostancı ve Hamdi Budak, Koray Aydın’a çiçek takdim etti. 'Devlet gidecek Koray gelecek', 'Başbakan Koray' sloganlarıyla karşılanan Koray Aydın, tüm partililerle tek tek tokalaştı.

 

“KİŞİLİKLERLE İŞİMİZ YOK”

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Aydın, Türkiye'nin her yerinde ortaya koydukları düşüncelerin geniş kitleler tarafından kabul gördüğünü belirterek “Bu yarışın MHP'de daha iyi ve güzelin yakalanmasına dönüşmesini arzu ediyorum. Bizim kişiliklerle işimiz yok. Kişiliklerle ilgili söz ve söylemlerde bulunmayız. Bu yarışta MHP'nin fikri haznesinin genişlemesini arzu ediyoruz. Türkiye'nin her tarafında ortaya koyduğumuz düşüncelerin geniş kitleler tarafından kabul edildiğini gördük. Bugün sandık koysak biz kazanırız. 4 Kasım'daki kongreyi sadece MHP'liler takip etmiyor. Ak Parti zulmünden bıkmış kitlelerin gözü bu kongrede. Herkesin gözü bizde, CHP'nin alternatif olmayacağı kesin. Herkes alternatif olarak MHP'yi görüyor” dedi.

 

“HİÇBİR CEMAATE BAĞLI DEĞİLİM”

Gazetecilerin cemaatlerle ilgili sorularını da yanıtlayan Aydın hiçbir cemaate üye olmadığını belirterek “Bizim partide kongre döneminde aday çıkanlarla ilgili mutlaka bir şey söyleniyor. Ben bu partide çocukluğumdan beri siyaset yapıyorum. Bilinen bir insanım. Bu sözlerin hiçbir değeri yoktur. Boş sözlerdir. Ben hiçbir cemaatin üyesi değilim. Hiçbir cemaatle bağım ve bağlantım yoktur. Bunun olmadığını bu sözleri söyleyenler de biliyorlar. Seçim zamanında bunların dile getirilmesini zayıflık işareti olarak görüyorum” dedi.

 

“CEMAATİN OYLARINA TALİP OLMASI ZARURİ”

MHP'nin cemaatlere yakın olmasının zaruret olduğunu ifade eden Aydın, MHP'nin bütün cemaatlere eşit olmasını, yakın olmasını, bu cemaatler içinde oy verecekler kitlelerin oyuna da talip olmasını, iktidar isteyen bir parti için de zaruret olarak gördüğünü belirterek “Bütün cemaatlere eşit mesafede olacak bir çizgi içinde olmasını, o cemaatlerden de MHP'ye oy verecek, oylarına da talip olabilecek yapılanmayı yapmayı zaruret olarak görüyorum” diye konuştu.

 

LÜLEBURGAZ’A GEÇTİ

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Tekirdağ’daki ziyaretlerinin ardından Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine geçti.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10