Eroin sevkıyatı polise takıldı

Tekirdağ'da polisin düzenlediği operasyonda, Hakkari'nden Almanya'ya götürülmek istenen 5 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi dün sabah adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ 9.10.2012 19:36:00 0
Eroin sevkıyatı polise takıldı

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenledi.

 

5 KİLO EROİN

“Uyuşturucu Madde Ticareti ve Kullanımı ile Mücadele” kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda, İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden, V.G. (36) isimli şahsın uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir örgütün elemanı olduğunu, örgütün yurt dışından temin ettiği ham maddeyi Van ve Hakkari ilinin sınır köylerinde işleyerek eroin maddesi haline getirdiklerini, daha sonra bu uyuşturucu maddeleri Avrupa ülkelerine pazarlanmak üzere İstanbul’a sonra da Tekirdağ üzerinden Avrupa ülkelerine göndermeyi planladıklarını, V.G. isimli şahsın alıcı konumundaki şahıslarla görüşme yapmak üzere sık sık Tekirdağ’a geldiğini tespit eden Tekirdağ polisi, yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından önceki gün V.G.’nin, O.Y. (31) ve S.Y.’den (60) temin ettiği uyuşturucularla Tekirdağ güzergahına geldiğini tespit edince operasyon için düğmeye basan Tekirdağ polisi, Tekirdağ girişinde uygulama noktası oluşturarak V.G.’nin aracını durdurdu. Araçta yapılan aramada 5 kilo 22 gram eroin ele geçirilirken, V.G. isimli şahıs gözaltına alındı.

 

ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

V.G.’nin uyuşturucu madde ticaretini birlikte yaptığı tespit edilen O.Y. ve S.Y. de İstanbul’da yakalanarak Tekirdağ’a getirildi. V.G., O.Y. ve S.Y dün sabah saatlerinde Tekirdağ Adliyesi’ne çıkarıldı.  

 

Haber / Asım YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10