Beraber hareket edeceğiz

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bakanlar Kurulu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak meclise sunulan, Kapaklı’nın ilçe olmasının ön görüldüğü kanun taslağı hakkın

Çerkezköy 9.10.2012 19:37:00 0
Beraber hareket edeceğiz

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 16.00’da yaptığı açıklamada Kapaklı’nın ilçe olmasını öngören kanun taslağını değerlendirerek taslağın Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni etti.

 

TEK BİR İLÇEYMİŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ

Bakanlar Kurulu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kanun taslağının yasalaşması durumunda Kapaklı’nın Karaağaç ve beş köy ile birleşerek ilçe olacağını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kapaklı’nın Çerkezköy’le birleşmesi ile ilçe olması arasında şahsım açısından herhangi bir fark yok. Elbirliği ile tek bir ilçeymiş gibi hareket ederek bölgenin kalkınması için çalışacağız” diye konuştu. 

 

FİKİRLERİMİ BEYAN ETMEKTEN ASLA ÇEKİNMEDİM

Her zaman tüm beldelerin birleşerek tek ve güçlü bir Çerkezköy hayal ettiğini söyleyen Başkan Ertem, “Fikirlerimi beyan etmekten asla çekinmedim. Tüm beldelerin birleşmesi Ali Ertem olarak benim arzumdu. Fakat bu bizim elimizde olan bir durum değil. Karar Bakanlar Kurulu tarafından alındı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BÖLGE KUZEY VE GÜNEY OLMAK ÜZERE 2’YE BÖLÜNDÜ

Kapaklı’nın ilçe olması ile doğal olarak Karaağaç ve köylerin de Kapaklı’ya bağlanacağını belirten Ali Ertem, “Kapaklı, Karaağaç ve köylerle birleşerek bölgenin kuzeyini, Çerkezköy’de Kızılpınar ve Veliköy ile birleşerek bölgenin güneyini oluşturacak. Çerkezköy’ün coğrafyası küçülmüş oldu fakat bu önemli değil. Önemli olan bölgedeki insanların daha rahat yaşamasını ve ekonominin istikrarlı bir şekilde gelişmesini sağlamaktır. Bunun için birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLI’NIN KAPASİTESİNİN FARKINDAYDIM

Daha önceki açıklamalarında ‘Biri ilçe olacaksa bu Kapaklı olacaktır’ şeklinde demeç verdiğini anımsatan Ali Ertem, “Benim gönlümden tek ilçe olmak geçiyordu. Fakat Kapaklı’nın kapasitesinin de farkındaydım. Artık birlikte bölge insanı için ne yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Hizmetleri nasıl daha hızlı ve daha aktif hale getirebileceğimiz konusunda kafa yormalıyız. Gayemiz ve derdimiz budur” dedi.

 

İKİ TARAF DA İSTEMELİ

Bugüne dek ‘Birlikte’ olmayı arzuladığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bundan sonrasında ‘Beraber’ olmayı arzuluyorum” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın AK Parti’ye geçeceğine ilişkin açıklamaları hakkında da konuşan Ertem, “Bunun gerçekleşmesi için iki tarafın da istekli olması gerekir” diye konuştu.  

 

TASARIYI İLK UYGULAYAN AK PARTİ OLSUN

Büyükşehir yapılanması ve Kapaklı’nın ilçe olmasına ilişkin tasarıların AK Parti hükümeti tarafından uygun görüldüğüne vurgu yapan Ali Ertem, “Temennim bu tasarıları ilk uygulayan belediyelerin de AK Partili olmasıdır” dedi ve bundan sonraki süreçte bölgede faydalı hizmetlere imza atmak için Kapaklı Belediyesi ile ortak hareket etmeyi temenni etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10