Temeli törenle atılacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim Öğretim ve Yaşam Evi” için Cuma günü temel atma töreni yapılacak.

Çerkezköy 10.10.2012 19:41:00 0
Temeli törenle atılacak

 TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

Gazi Osman Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi No: 17’de yapımı devam eden binanın temel atma töreninin saat 14.30’da gerçekleştirileceğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, böyle bir binanın Türkiye’de ilk kez Çerkezköy’de yapıldığını ifade ederek, katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

 

6 KATTAN OLUŞACAK

Binanın bodrum ve zemin katla birlikte toplam 6 kattan oluşacağını belirten Çetinkaya, bodrum katta fizik tedavi havuzu, spor merkezi ve hamam saunanın bulunacağını söyledi. Zemin kata tiyatro, folklor, konferans ve sinema gibi etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için çok amaçlı bir salon yapılacağını kaydetti.


MERDİVEN BULUNMAYACAK

Birinci katta derneğe gelir sağlama ve üretilen el emeği göz nuru eşyaların tanıtım ve satışının yapılacağı dükkanların bulunacağını ifade eden Çetinkaya “İkinci katta dernek merkezi ve sosyal aktivite alanı, üçüncü katta proje uygulama ve kurs eğitim alanı, dördüncü katta da kimsesiz engellilerin kalabileceği yaşam evi bulunacak” dedi. Çetinkaya, engelliler için dizayn edilen binada merdiven bulunmayacağını ve katlar arası ulaşımın döner rampa ve asansörle sağlanacağını ifade etti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10