Bu olaylar beni yıpratamaz

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Mustafa Ordu, Ambardere’deki bir villa konusunda belediyemize iftira atmıştır. Başka söz söylememe gerek yok. Takdir vatandaşındır” dedi. Söz konusu villa ile il

Çerkezköy 11.10.2012 20:03:00 0
Bu olaylar beni yıpratamaz

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 14.00’da makamında basın açıklaması yaptı. Ertem’in hedefinde Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu vardı.

 

İFTİRA NEDİR?

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun yaptığı basın toplantısında ‘Kimseye iftira atmam’ diye konuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “peki, iftira nedir? İftira, yapılmayan bir davranışın ya da söylenmeyen bir sözün, bir kişi tarafından yapıldığının ya da söylendiğinin iddia edilmesidir. İnsanları haksız yere suçlamaktır” dedi.

 

BAŞKA SÖZ SÖYLEMEYE GEREK YOK

Mustafa Ordu’nun Ambardere’de imar durumu yüzde 15 olan bir arsaya o dönemde sahibi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olduğu için göz yumularak yüzde 25 imar durumu ile villa yapılmasına izin verildiğini ve villaya iskan verildiğini iddia ettiğini söyleyen Ali Ertem, “Mustafa Ordu, aynı konuşmada ‘Ben asla iftira atmam. Çünkü şerefsiz değilim’ şeklinde açıklamalarda bulundu. Söz konusu villaya belediyemiz tarafından iskan verilmediği halde belediyemize bu konuda iftira atmıştır. Bunun üzerine kendisine başka söz söylemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Takdir vatandaşındır” diye konuştu.

 

İSKAN TALEPLERİ OLMADI

Söz konusu villa için yüzde 15 oturumlu proje hazırlandığını ve bu şekilde inşaat ruhsatı için başvuruda bulunulduğunu söyleyen Ertem, “Bina tamamlandıktan sonra iskan için belediyeye başvuru yapılır. Belediye olarak biz gereken incelemeleri yaparız ve uygun olması durumunda iskan veririz. Bahsi geçen villanın iskan için bugüne kadar herhangi bir talebi olmamıştır” dedi.

 

FAZLALIK YIKILACAK

Konuyla ilgili bugüne kadar herhangi bir bilgisi olmadığını söyleyen Ali Ertem, “Haberi gazetelerden okudum. İncelemeler yaptırdım. Villada fazlalık olduğu tespit edildi. Fakat bu iddia edildiği gibi yüzde 10’luk bir fazlalık değil, yüzde 1.5’lik bir fazlalıktır. Yüzde 1.5 için fırtına kopardılar. Villanın salon kısmını 3 metre büyültmüş. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne de gerekli talimatı verdim. Söz konusu fazlalık en kısa sürede yıkılacak ve gerekli cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.

 

TEK DERDİ ÇAMUR ATMAK

Mustafa Ordu’nun derdinin binalardaki fazlalıklar olmadığını söyleyen başkan Ertem, “Tek derdi Ali Ertem’e çamur atmak. Mustafa Ordu bu şekilde iftiralar atarak Ambardere’deki diğer vatandaşların bize karşı tepki almasını amaçlıyor” diye konuştu.  

 

MECLİSİN YÜZDE 75’İ ZATEN AK PARTİLİ

Ordu’nun basın açıklamasında ‘Ödül olarak mı verildi’ şeklinde bir ifade kullandığına dikkat çeken Ertem, “O dönem de böyle bir şey yapmadım. Bu dönem de yapmadım. Yapmam da. Meclisin yüzde 75’lik kısmı zaten AK Partili. Böyle bir şeye ihtiyacımız olmadığı da ortadadır” ifadelerini kullandı.

 

KENDİSİ ZARAR GÖRECEK

Villa konusunu şikayet mevzusu yapan kişinin villa sahibi ve önceki dönem AK Parti meclis üyeliği yapan Yaşar Keleşoğlu olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Bu davranışlar kendisine bir fayda sağlamayacak. Aksine zarar görecek. Villa eşinin üzerine olduğu için, müteahhitliğini de kendisi yaptığı için haklarında cezai işlem uygulanacak” dedi. Bu tür davranışların kendisini yıpratamayacağını ifade eden Ali Ertem, dimdik ayakta olduğunu kaydetti. 

 

CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM

Bir insanın hac ibadetini yerine getirmesinin, kendisine saldırmak için malzeme olarak kullanılmasının ahlaki olmadığını söyleyen Ali Ertem, “Bu konuda Ordu’ya cevap bile vermek istemiyorum. Hacca gideceğim doğru. Varsa, Mustafa Ordu da dahil herkese hakkımı helal ediyorum. Kendilerinden de haklarını helal etmelerini istiyorum. Kutsal topraklarda birçok konuda dua edeceğim. Dualarımdan birisi de haksız yere birilerine saldıranların ıslahı olacaktır. Hiçbir duam kabul olmasın, yeter ki bu duam kabul olsun” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10