Beldelerde yasa referandumu

Tekirdağ’ı da kapayan 13 ilin Büyükşehir statüsüne alınmasını içeren yasa tasarısı ile birlikte belde ve köylerin kapatılacak olmasına karşı çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, kapan

Tekirdağ 12.10.2012 19:57:00 0
Beldelerde yasa referandumu

 21 EKİM’DE REFERANDUM YAPILACAK

Yasa Tasarısı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Genel Merkez tarafından alınan karar kapsamında, CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen 194 belde ile diğer partilere ait belediye başkanları tarafından yönetilen 829 beldede, beldelerin kapatılıp kapatılmamasına ilişkin 21 Ekim’de yerel referandum yapılacağını söyledi. Dönmez, gizli oy, açık tasnif usulü ile yapılacak oylama sonucunda halkın tercihinin ortaya çıkacağını ifade etti. Dönmez, Çerkezköy’de kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olan beldeler için de sandık kurulacağını söyledi.

 

BELDE VE KÖYLERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ

CHP olarak Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını desteklediklerini, fakat belde ve köylerin kapatılmasına karşı olduklarını ifade eden Dönmez, “Biz yerelden yönetimi savunan bir partiyiz. Yerelin yerelleşmenin önemine vurgu yapan bir partiyiz. Yasa tasarısı ile Tekirdağ Büyükşehir ve Kapaklı ilçe olurken, Kızılpınar ve Veliköy beldeleri kapanacak, Karaağaç beldesi ve 5 köyümüz de Kapaklı’ya bağlanacak. CHP olarak vatandaşın sesini duyurmak adına Genel Merkezimiz tarafından harekete geçildi. Referandum tüm Türkiye’de aynı anda yapılacak” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10