İşçilerin yürüyüşüne polis engeli

Kırklareli'nin Kofçaz İlçesi'nde, sahibinin iflas etmesi üzerine kapatılan tekstil fabrikasının işçileri, fabrikanın önünde sürdürdükleri 8 günlük oturma eyleminin ardından önceki gün ellerind

Bölgede Gündem 14.10.2012 09:57:00 0
İşçilerin yürüyüşüne polis engeli

 Çerkezköy Haber - Kırklareli- Kofçaz yolu üzerinde bulunan ve 4 yıldır faaliyet gösteren Şekerteks Tekstil fabrikasının sahibi, borçları nedeniyle iflas etti.

 

8 GÜN OTURMA EYLEMİ

Fabrikanın 374 çalışanı ise 2 aylık ücretleri ile tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle fabrika bahçesinde 8 gün önce oturma eylemi başlattı. Önceki gün toplanan işçiler ve aileleri, verilmeyen ücretlerini almak için eylem yaptı.

 

BU BELGELERE İMZA ATMAYACAĞIZ

İşçilerin avukatlığını üstlenen Çisem Göçmen, fabrika işçilerinin işverenden bedelli bir senet istediklerini belirterek “Fabrika yetkilileri, kıdem tazminatsız işçilerin kendilerinin çıkışlarını belgeleyen belgeye imza atmalarını istedi. Kesinlikle bu belgelere imza atılmamalı. İşveren sizi toplu olarak işten çıkarıyor. Sizler kesinlikle bu belgelere imza atmayacaksınız" dedi.

 

POLİS İZİN VERMEDİ

İşçiler, ellerindeki dövizlerle Kırklareli- Kofçaz yolunu kullanıp Kırklareli'ne yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu karayolunda, eylemcilerin can güvenliğinin tehlikeye gireceği gerekçesiyle bu yürüyüşe izin vermedi. Fabrikanın bahçesine dönen işçileri oturma eylemlerini sürdürdü.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10