Öğrenciler hastanelik oldu

Edirne'de Şehit Üsteğmen Erkan Yıldırım İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 11 öğrenci mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Bölgede Gündem 14.10.2012 09:57:00 0
Öğrenciler hastanelik oldu

 Çerkezköy Haber - Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Şehit Üsteğmen Erkan Yıldırım İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 11 öğrenci, önceki akşam okul çıkışı eve geldiklerinde yüksek ateş, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine aileleri tarafından Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine götürüldü. Yediklerinden etkilendikleri belirlenen çocuklar tedavilerinin ardından evlerine döndü.

 

İNCELEME BAŞLATILDI

Çocuklarda görülen mide bulantısı ve kusma şikayetleri veliler arasında tedirginliğe yol açarken, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğrencilerin mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine okulla ilgili inceleme başlattıklarını ifade ederek “Çocuklar okul içerisinde ve dışarıda çeşitli gıda ürünleri alarak yemiş. Gıda zehirlenmesi ya da viral enfeksiyonundan şüphe ediliyor. Biz tedbir amaçlı inceleme başlattık. Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri kantinden numuneler aldı. Çıkacak sonuçların ardından olayın nedeni belli olacak. Konuyla ilgili inceleme sürüyor” dedi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri de gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi edilen öğrencilerin ifadelerini aldı. Öğrenciler okul içindeki kantinin yanı sıra okula yakın olan yerlerden aldıkları gıdaların ardından midelerinin bulandığını ve kusmaya başladıklarını söyledi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10