Fotoğraflar, sanatseverlerle buluştu

Tekirdağ Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali kapsamında Tekirdağ Merkez ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Tekirdağ 15.10.2012 19:02:00 0
Fotoğraflar, sanatseverlerle buluştu

 FESTİVAL DOLU DİZGİN

Etkinlikler kapsamında önceki gün Çerkezköy Kipa Alışveriş Merkezi’nde açılan serginin ardından önceki akşam da fotoğraf gösterimi düzenlendi. Saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, fotoğraf sanatçısı Barbaros Karagülmez ve fotoğraf tutkunları katıldı.

 

MİKRO YAŞAMLAR

Programda kısa bir konuşma yapan Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, yaklaşık bir yıldır TEFSAD’ın çalışmalarında yer aldığını belirterek, bu yıl festivalin ilk kez ilçeleri de kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi. Konuşmanın ardından ilk olarak Barbaros Karagülmez’in fotoğraflarından oluşan “Mikro Yaşamlar” temalı slayt gösterisi sunuldu. Sunumun ardından fotoğraflarla ilgili bilgi veren Fotoğraf Sanatçısı Barbaros Karagülmez, bu fotoğrafların 64 karenin üst üste bindirilmesi ile oluşturulduğunu belirterek “Birleştirmelerle bu görüntüleri elde ettik. Bu çalışma uzun uğraşlar istiyor. Bir fotoğrafın bilgisayarda işlenmesi yaklaşık 2.5 saatlik bir zaman alıyor” dedi.

 

ÖZGÜR YAŞA

2006 yılında fotoğraf çekmeye başladığını belirten Karagülmez, bazı çalışmaların iç mekanda, bazılarının da dış mekanda çekildiğini belirterek “Tüm fotoğraflar Tekirdağ ve ilçelerinde çekindi” dedi. Sanatçı Karagülmez’in konuşmasının ardından Erol Sesi’nin fotoğraflarının yer aldığı “Torakçılar” isimli slayt gösterisi sunuldu. Sesi’nin siyah beyaz karelerden oluşan fotoğraflarının gösteriminin ardından Adana’dan festivale katılan Nazan Gökkaya, Asena Avluk ve Zülal Elmalı’nın Adana’da bir hapishanede ölümsüzleştirdiği fotoğraf karelerinin yer aldığı “Özgür Yaşa” konulu slayt gösterisi sunuldu. Program Oğuz Nusret Bilik’in “Önemsiz” konulu fotoğraf sunumu ile sona erdi.

 

ELİTAŞ’A İTHAF EDİLDİ

TEFSAD’ın Kurucu Başkanı Kemal Elitaş’ın geçtiğimiz aylarda yaşamını kaybettiğini anımsatan Fotoğraf Sanatçısı Barbaros Karagülmez, bu yılki etkinliklerin Kemal Elitaş’a ithaf edildiğini söyledi.

 

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

2. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali kapsamında Tekirdağ Kültür Müdürlüğü Sarı Köşk Sergi Salonu’nda da fotoğraf sergisi açıldı. Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Levent Gündoğdu ile TEFSAD Başkanı Meliha Elitaş tarafından açılışı yapılan sergide Kuşadası Fotoğraf Sanatı Derneği (KUFSAD) Başkanı Yusuf Aslan da sergi ile ilgili bilgiler verdi. Etkinlikte, Oğuz Nusret Bilik'in de fotoğraf sergisinin yer aldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10