Halkın sesine kulak verin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen Büyükşehir yapılanmasına ilişkin kanun taslağını sonuna kadar desteklediğini ifade eden Kızılpınar Belediye Ba

Çerkezköy 17.10.2012 19:29:00 0
Halkın sesine kulak verin

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, dün saat 14.00’da makamında yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir yapılanması kapsamında 21 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği referanduma ilişkin görüşlerini paylaştı.

 

YERİNDE BİR HAREKET

13 ilin Büyükşehir olması ile belde ve köylerin kapanacağı kanun taslağı kapsamında referanduma gidecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu hareketini yerinde bir hareket olarak nitelendiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Konunun halka sunulmasını, halkın fikrinin alınmasını destekliyorum. Fakat partimizin aldığı kararlara da saygı duymamız gerekiyor” diye konuştu. 

 

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM

Genel merkezin aldığı tüm kararların halkın menfaatine olacağına dair en ufak bir şüphesi olmadığını ifade eden Başkan Faruk Korkmaz, “Bakanlar Kurulu’ndan geçen ve Başbakanımız tarafından imzalanan Büyükşehir Yasası’nı sonuna kadar destekliyorum” dedi.

 

YASA HENÜZ ONAYLANMADI

Büyükşehir Yasası’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını fakat henüz onaylanmadığını belirten Faruk Korkmaz, “Komisyondaki milletvekillerimizin beldelerle ilgili görüş ve düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmelerini ve alacakları son kararda Kızılpınar gibi büyük beldelerin mağdur edilmemesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

SÜREKLİ GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

Büyükşehir yapılanması kapsamında beldelerin ve köylerin kapatılması konusunda parti yöneticileri ve bölge milletvekilleri ile sürekli görüşme halinde olduklarını söyleyen Başkan Korkmaz, “Yaptığımız tüm görüşmelerde halkın sesine kulak verilmesi konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

 

TEK TEK ANLATMAKTAN KAÇINMAM

Büyükşehir Kanun Taslağı’nın halka çok iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Faruk Korkmaz, “Muhakkak ki halkımız daha iyi hizmet alacaktır. Konuyu halka çok iyi anlatmamız gerekiyor. Son yapılanma ile Kızılpınar halkı başta olmak üzere diğer bütün belde ve köylerin çok daha kaliteli hizmet alacağına inanıyorum. Büyükşehir yapılanması hakkında tüm vatandaşlarla da tek tek görüşerek kanun taslağını anlatmaktan da kaçınmam” dedi. Korkmaz, konuşmasının sonunda büyükşehir gücünün tüm belde ve köylerde hissedilmesini arzu ettiğini söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10