İlçe Vizyon geliştirme Çalıştayı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı’nın ilçe kaymakamlıkları ve belediyeleri ile birlikte düzenlediği ilçe vizyon geliştirme çalıştayları serisi Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde devam etti.

Bölgede Gündem 18.10.2012 19:44:00 0
İlçe Vizyon geliştirme Çalıştayı yapıldı

 AJANSTAN BEKLENENLER DE DİLE GETİRİLDİ

Önceki gün saat 9.30’da Lüleburgaz Öğretmenevi’nde başlayan çalıştaya Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın yanı sıra ilçede yer alan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Lüleburgaz ilçesinin sosyo-ekonomik kalkınmasının önündeki engellerin ve arzu edilen kalkınmanın tesis edilmesinde kullanılabilecek güçlü yanların masaya yatırıldığı çalıştayda bu konuda ajanstan beklenenler de dile getirildi.

 

BABAESKİ’DE DEVAM EDECEK

Sanayinin yanı sıra ilçe ekonomisinde önemli bir yeri olan tarımda yaşanan sıkıntılar ve bu alandaki kalkınmanın sağlanması için yapılabilecekler de çalıştayın gündemini oluşturan konular arasında yer aldı. 2013 yılı sonrası için hazırlanacak olan Trakya Bölge Planı’nın oluşturulmasında ajans için önemli veriler sağlayacağı belirtilen Lüleburgaz ilçe vizyon çalıştayına ait raporun en kısa sürede hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi. İlçe vizyon geliştirme çalıştaylarına sırasıyla Babaeski ve Pınarhisar ilçelerinde devam edileceği ifade edildi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10