“İzole bölge olan Demirköy’de organik arıcılık”

Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) ile Demirköy İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamÄ?

Tekirdağ 18.10.2012 19:46:00 0
“İzole bölge olan Demirköy’de organik arıcılık”

 SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eğitimde Kaymakam, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları, üreticiler ve Birlik Başkanları bölgedeki ana arı yetiştirme ve organik arıcılık sorunlarına çözümler aradı. Eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine Demirköy Kaymakam Vekili Bayram Türker, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili M. Kemal Korkut, İlçe Orman işletme Müdürü İhsan Ceylan, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Yusuf Tosun, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sencer Yaylacı, Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Saygılı, İlçe Bal Üreticileri Başkanı Rafet Doğru, NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz ile Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Geçgel, NKÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay ve Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şakir Ada katıldı.

 

KAPASİTENİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Trakya Kalkınma Ajansı’na verilecek proje kapsamında üretici ana arı ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Armutveren Köyü Karlık Mevkiideki istasyonda damızlık ana arı yetiştirme kapasitesini arttırılması, aynı zamanda organik bal ütebilecek bölgelerde bulunan arıcıların kapasitelerini arttırabilmek için Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı kaynaklı varroa ve polen tuzaklı organik arıcılığa uygun kovan, organik bal üreticisi sertifikası alımı masrafı, ana arı, organik temel petek, koloni, maske körük gibi arıcılık malzemeleri verilerek bölgedeki bal üretiminin arttırılması hedeflendiği belirtildi.   

 

Haber / Türker ÖZKAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10