Hafızasını kaybeden milletler, geleceklerini planlayamaz

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, tarihin, milletin hafızası olduğunu belirterek “Hafızasını kaybeden milletler; dostlarını ve düşmanlarını ayırt edemez

Tekirdağ 18.10.2012 19:46:00 0
Hafızasını kaybeden milletler, geleceklerini planlayamaz

 Tekirdağ’da 13 Ekim’de kurulan Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi’nin kuruluşu dolayısıyla Polisevi’nde tanıtım gecesi düzenlendi.

 

TANITIM GECESİNDE BİR ARAYA GELDİLER

Geceye Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Tuna, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hasan Konuk, Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, Tarihçi Mehmet Serez ile çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, derneklerinin Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek “Bugüne kadar ulusal ve uluslararası ilişkileri etkileyen birçok sayıda girişimlere katkı sağladık” dedi. 

 

TARİH MİLLETİMİZİN HAFIZASIDIR

Gençlerin tarihlerini bilmeden gelecekte köklü bir tarih oluşturamayacaklarını vurgulayan Hüseyin Bayol, “Tarih milletlerin hafızasıdır. Hafızasını kaybeden milletler; dostlarını düşmanlarını ayırt edemezler, geleceklerini de planlayamazlar” diye konuştu. Gecede konuşan Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hasan Konuk da, gün geçtikçe tarih bilinci ailesinin geliştiğini ifade etti. Dernek bünyesinde Tarih Bilinci Araştırma Enstitüsü’nün kurulduğunu da anımsatan Konuk, “Araştırma Enstitüsü milletimize tarih şuurunu, tarihi hafızasını hatırlatmak amacıyla kuruldu. Sağlıklı düşünen her insanın bu kuruluşun bünyesinde yer almasını bekliyoruz. Üretebilen, emek çekebilen her insana ihtiyaç vardır. Bütünleştirici bir kuruluş yapısına sahip olan bu kuruluşa gerekli özenin gösterilmesini istiyoruz" diye konuştu.

 

AMACIMIZ ONLARIN YOLUNU MODEL ALMAK

Dernek kapsamında ‘tarih bilinci’ adlı dergiyi de çıkardıklarını ifade eden Konuk “Uygarlığımızın bilgelerinin bütün zamanların aydınlatıcı, kuşatıcı olma vasıfları ile insanlığa seslendiklerini, “Büyük Millet” olmamızı da bu bilgelere borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Kurum olarak asıl amacımız, bu bilgelerimizin yolunu model alarak onların önem verdiği değerler ne ise o değerler üzerinden hareket etmektir” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10