500 aileye et dağıtacaklar

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş dernek üyeleri ile birlikte önceki akşam saat 20.00’da dernek binasında basın açıklamasÄ?

Çerkezköy 18.10.2012 19:55:00 0
500 aileye et dağıtacaklar

 500 AİLEYE DAĞITILACAK

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği olarak Kimse Yok Mu Derneği ile kurban bayramında ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtımı yapacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, “Çerkezköy, Saray, Kapaklı, Karaağaç, Kızılpınar, Veliköy ve ilçeleri ile bunlara bağlı köylerde uzun ve titiz bir çalışmanın sonucunda belirlenen 500'e yakın ihtiyaç sahibi aileye Kimse Yokmu Derneğinin desteği ile kurban eti ve çeşitli ihtiyaç malzemesi dağıtılacak” diye konuştu

 

“100 AİLE İLE BULUŞACAĞIZ”

Asbaş, dağıtımları birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşliğin ifadesi olarak ÇESİAD üyesi 100 aile ve gönüllülerle daha önce tespit edilen adreslere giderek yapacaklarını dile getirdi. Bu aileler için 26 Ekim saat 08.30’da Lemar Düğün Salonu’nda kahvaltı düzenleyeceklerini ifade eden Asbaş “Bayramlaşma ve ÇESİAD üyesi 100 aile ve gönüllüler ile birlikte ihtiyaç sahibi beşer adres ile dağıtıma başlanacak. Programda ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin bayramını da kutlayacağız. Kurban etleri Kimse Yok Mu Derneği’nin organizasyonu ile özel vakumlu paketler ve dağıtım kolisi ve poşetlerinde dağıtılacak” dedi.

 

“EVSİZLER İÇİN BAYRAM NE İFADE EDİYOR?”

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Umut Danış da “Bayramlarda bizlerin farkına varamadığımız, bilemediğimiz göremediğimiz, duyarsız kaldığımız nice hüzünler, özlemler ve acılar da yaşanıyor. Anası, babası, bayramlaşacak bir yakını dahi olmayan öksüzler, yetimler, kimsesizler, bir tas çorbaya muhtaç evsizler için acaba bayram ne ifade ediyor. Acaba üzerinde giymeye elbise bulamayan yırtık bir ayakkabı dahi olmayan fakir fukara çocukları, yeni elbiselerle bayramlıklarla dolaşan arkadaşlarını gördüklerinde minicik kalplerinde nasıl derin yara açıyor. Acaba asker yolu gözleyen kahraman Mehmetçiklerimizin anaları babaları nasıl bir yalnızlık içinde özlem çekiyorlar. Acaba fidan gibi evlatlarını lanetle kınadığımız terör olaylarında şehit veren, acılarını kalplerine gömen, bin evladım daha olsa binini canı da bu vatana feda olsun diyen şehit aileleri bu bayramda nasıl derin bir yürek acısı çekiyor. Bizler toplumun acılarına, hüzünlerine, dertlerine duyarsız kalamayız. Güzel dinimiz İslam’ın bizlere öğrettiği güzel şeyler bunlar. Hoşgörü, paylaşmak, komşusu açken tok yatan bizden değildir diyebilmek. İşte bu kurban bayramı bizlerin bu değerleri hatırlaması için çok güzel bir fırsat” dedi. 

 

HATIRLAYANLARI OLDUĞUNU HATIRLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Danış, ÇESİAD olarak bu bayramda da ellerinden geldiğince ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, onların da bir hatırlayanı olduğunu hatırlatmaya ve dertlerini, kederlerini paylaşarak hafifletmeye karar verdiklerini ifade ederek “Bizler tüm üyelerimize çağrı yaptık. Bayramın ilk günü ve ikinci günü yapabildiğimiz kadar çok ziyaret yapmaya, çok insanla bayramlaşmaya çalışacağız. Bu arada Kimse Yok Mu Derneği ile de ortak bir çalışma yaparak toplanan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışacağız. Şimdiden bizlerden yardımlarını esirgemeyen belediye başkanlarıma, idari amirlerime, milli eğitimin değerli öğretmenlerine, imamlara, muhtarlara, hayırsever vatandaşlara, yardım etmeye gücü olmayan ancak dualarını bizlerden esirgemeyen tüm insanlara teşekkür ederim” dedi.

 

“ÇOK GÜZEL ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK”

Toplantıda kısa bir konuşma gerçekleştiren Yönetim Kurulu üyesi Sait Tabala da, dernek olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak istediklerini belirtti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10