Ordu ve Keleşoğlu’nun iddialarına cevap verdi

Ses Mühendislik’in sahibi Sebahattin Hasanoğlu, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve Yaşar Keleşoğlu’nun kendisi ile ilgili iddialarına yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi.

Çerkezköy 18.10.2012 19:55:00 0
Ordu ve Keleşoğlu’nun iddialarına cevap verdi

 AT İZİ İLE İT İZİNİ AYIRAMADIM

Dün saat 17.30’da Ses Mühendislik’te açıklama yapan Hasanoğlu, son bir haftadır eşi ve kendisine sözlü saldırılar yapıldığını ifade ederek “Mustafa Ordu’nun Ambardere’deki villa ile ilgili yaptığı açıklamadan önce, şehir dışında bulunan ayrı bir şirketimin genel kurul toplantısı için Çerkezköy’den ayrılmıştım. 16 Ekim’de Çerkezköy’e döndüm. At izine it izi karışmıştı. İzleri ayıramadım. Neler olduğunu anlamakta zorluk çekiyordum” dedi.

 

AÇIK BİR CEVAPTIR

Mustafa Ordu’nun gazetelerde Ambardere’de Yaşar Keleşoğlu’nun yapmış olduğu kaçak yapılaşma açıklamalarında  “Eski meclis üyesinin villasının satılmasında yardımcı olan kişilerin birisinin tefeci diğerinin ise ayakçı olarak gözüktüğünü” ifade ettiğini anımsatan Hasanoğlu “Söz konusu ayakçının şahsım olduğu dedikodusunu yapanlara, Yaşar Keleşoğlu’nun gündeme getirdiği ‘Villayı Öner Birsen’e Sebahattin Hasanoğlu aldırdı’ açıklamasına Mustafa Ordu’nun “Öner Birsen böyle bir şey demedi. Ne çay ocağındaki buluşmada ne de Hasanoğlu’nun ofisinde böyle bir şey demedi, söylemedi. Ayrıca beni Hasanoğlu’nun ofisine Keleşoğlu değil, Hasanoğlu çağırdı” diyerek verdiği demeç açık bir cevaptır” dedi.

 

TEFECİ KİM? AYAKÇI KİM?

Hasanoğlu, Mustafa Ordu’ya “İkinci açıklamanda Sebahattin Hasanoğlu adına böyle şey söylenmediğini ifade ediyorsun. Öyleyse ilk açıklamanda bahsettiğin bu ayakçı kim? Siyasi bir partinin temsilcisi olarak tefeciden bahsediyorsun. Bu tefeciden her nedense daha sonra hiç bahsedilmiyor. Bu tefeci kim? Yaşar Keleşoğlu’na borç mu vermiş, yoksa kredisine mi kefil olmuş? Bu tefeci çok önemli. Bir anda gündemden düşürüldü. Zayıf halka ben, kuvvetli halka tefeci mi idi? Yoksa villayı satın alan  kişilerle tefecinin bir bağlantısı mı vardı? Sayın Mustafa Ordu,  bu kişileri açıklayıp açıklamamanı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Fakat burada tefeci kilit noktada.Tefeciyi açıklamaktan neden imtina ediyorsun?” sorularını yöneltti.

 

İŞ ÇEVİRENİN KENDİSİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in Mustafa Ordu’ya cevap olarak yaptığı açıklamada, Yaşar Keleşoğlu için “önce fazla para istiyor. Daha sonra icra yoluyla ucuza satılıyor. Bu arkadaş da ‘Ben o binayı alan kişiye yar etmem diyerek bu tür davranışlara giriyor” açıklamasını yaparak olayları en doğru şekilde özetlediğini söyleyen Sebahattin Hasanoğlu, “Yaşar Keleşoğlu da açıklamasında ‘Bu evle ilgili sıkıntı olduğunu ve iskan verildiğini söyledim. Ali Ertem bana hukuki sürece baktığını, tartışmanın ve alışverişin kendisini ilgilendirmediğini ve bu kurumun kanuni sorumluluğunu takip ettiğini ifade etti. Ben de kendisine hak verdim’ diyor. Zannederim Yaşar Keleşoğlu burada başkanı da kendi safına çekerek alışveriş gücünü artırmak istemiş fakat amacına ulaşamamıştır. İş çevirenin kendisi olduğunu bize göstermiştir” diye konuştu.

 

GALİBA HERKESİ KENDİ GİBİ ZANNEDİYOR

Yaşar Keleşoğlu’na da “18-08- 2010 da bankadan villayı pazarlıkla satın alan kişilerle senin ne alışverişin olabilir? Yoksa binayı alan kişilerden, yıkılmaması ve iskan belgesine imzayı atman karşılığında, daha önceden pazarlık ettiğin rakamla, satın alınan rakam arasındaki farkı mı talep ettin? Veyahut da villanı alan kişilere iş yaptın da paranı mı ödemediler?” sözleri ile seslenen Hasanoğlu, “Yaşar Keleşoğlu, Çerkezköy İmar Müdürü olan eşi Esra Hasanoğlu’nun başkanın arkasından iş çevirdiğini iddia ediyor. Galiba herkesi kendi gibi zannediyor” ifadesini kullandı.

 

DİLEKÇESİZ İŞLEM YAPILAMAYACAĞINI BİLMİYOR MU?

Yaşar Keleşoğlu’nun “kendimi ihbar ettim” demesine rağmen konuyla ilgili belediyeye herhangi bir dilekçe ile başvuruda bulunmadığını düşündüğünü ifade eden Hasanoğlu “Keleşoğlu kendi binan için belediyeye dilekçe mi verdin de işlem yapılmadı? Patagonya belediyesi mi burası! Nasıl oluyor da 5 yıl meclis üyeliği yapmış, imar komisyonunda bulunmuş bir kişi belediyede dilekçesiz işlem yapılamayacağını bilmiyor. Ben kendimi şikayet ettim diyor. Niçin resmi değil? Yaşar Keleşoğlu’nun belediyede yıkım ile ilgili dilekçesi olduğunu sanmıyorum. Başkanın arkasından iş çevirenin kim olduğuna kamuoyu karar versin” dedi. Yaşar Keleşoğlu’nun gazetelere verdiği açıklamalarda kendisi ile ilgili çeşitli ithamlarda bulunduğunu ifade eden Hasanoğlu “9 Ekim’de Yaşar Keleşoğlu beni arayıp görüşmek istediğini söyledi. Ofisimde buluştuk. Yaşar Keleşoğlu  ‘iskan vaadiyle benim villamı Öner Birsen’e sen aldırdın’ diyerek şahsımı suçlu göstermeye çalıştı. Ben de kendisine böyle bir şeyin asla olmadığını nasıl böyle bir hükme vardığını sordum. Anı Fotoğrafçılığın karşısında Mustafa Ordu ve bir kişi ile masada oturduğunu, sonra Öner Birsen’in masalarına geldiğini, kendisine tokalaşmak için elini uzattığını, Öner Birsen ile tokalaşmadığını söyledi. Masadan ayrılmak için hareket ettiğinde Öner Birsen ‘neden bana böyle davranıyorsun Burayı bana iskan vaadiyle Sebahattin Hasanoğlu ve Mustafa Ordu’nun açıklamalarındaki tefeci aldırdı’ demiş. Ben de kendisine en iyi yolun yüzleşmek olduğunu söyledim ve Öner Birsen’i aradım. Öner Birsen’e acilen ofisime gelmesini söyledim. Öner Birsen’e Yaşar Keleşoğlu’nun ofisimde olduğunu söylemedim. Bu arada Yaşar Keleşoğlu bana Öner Birsen ile bankadan satın almadan önceki pazarlıklarını anlatmaya başladı. Kendisinin 325 bin TL istediğini, Öner Birsen’in ise 275 bin TL verdiğini söyledi. Öner Birsen geldiğinde ve Yaşar Keleşoğlu’nun benim hakkımdaki iskan vaadi iddiasını kendisine sorduğumda, Öner Birsen, Yaşar Keleşoğlu’na, benimle ilgili herhangi bir şey söylemediğini yemin ederek söyledi. Yaşar Keleşoğlu ise Öner Birsen’in yalan söylediğini söyledi. Mustafa Ordu’yu da çağırdık, Birsen aynı yemini Mustafa Ordu’nun yanında da etti.  Mustafa Ordu da Öner Birsen tarafından iskan vaadiyle villa aldırma söyleminin ne Anı Fotoğrafçılığın orada ne de Sebahattin Hasanoğlu’nun ofisinde söylenmediğini basın açıklamasında ifade etmiştir” dedi.

 

HEM BİRSEN’İ HEM DE BENİ TEHDİT ETTİ

“Ofisimdeki görüşme ve yüzleşmenin ardından Yaşar Keleşoğlu bana çok rahatladığını ve hakkımda yanıldığını söyledi. Ben de kendilerine beni artık bu konuların dışında tutmalarını söyledim. Yaşar Keleşoğlu Öner Birsen’e ‘sana 250 bin TL vereceğim evi bana satın’ diye öneri getirdi. Öner Birsen de Yaşar Keleşoğlu’na,  250 bin TL’nin üzerine evin içine yaptığı masrafları da eklerse satabileceğini söyledi. Bir müddet tartıştılar. Yaşar Keleşoğlu da, yaklaşık 201 bin TL’ye satılan villa için kendisinden 275 bin TL istendiğini belirterek ‘Ya 75 bin TL’yi verirsiniz ya da ben evinizi yıktırırım. 75 bin TL yine sizden çıkar’ tehdidinde bulundu” diyen Hasanoğlu, kendisinin de Keleşoğlu’ndan 10 ay öncesine ait alacağını istediğini ve Keleşoğlu’nun kendisini de tehdit ettiğini iddia etti.

 

BELKİ ÖRDEKLERİ ÜRKÜTÜRSÜN

Keleşoğlu’nun “Siyasette paramı kaybettim” şeklindeki sözlerini anımsatan Hasanoğlu “Sen herhalde orada kaybettiğin parayı bu şekilde tamamlayacaksın. Sen tenor sesinle en iyisi ördeklere söyle belki onları ürkütürsün. Öner Birsen villayı satın alan taraf olduğu için onları da kötüleyemedin. Esra Hasanoğlu ve Sebahattin Hasanoğlu’na mı sardın?  Bizi tanıyanlar nasıl insanlar olduğumuzu iyi bilirler. Keleşoğlu’nun nasıl bir karakter olduğunu da Çerkezköy kamuoyuna bırakıyorum” diyerek Keleşoğlu’nun eşi kendisi hakkında ilgili bilgileri en kısa zamanda savcılığa bildirmesini beklediklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVERAhmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10