Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi asfaltlandı

Çorlu’da 4. etap altyapı çalışmaları kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatları yenilenen, yağmursuyu tahliye sistemi kurulan Şehit Teğmen Yavuz Caddesi’nde elektrik hatları yeraltına alındı.

Çorlu 19.10.2012 22:03:00 0
Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi asfaltlandı
Hatların yeraltına alınmasının ardından kaldırımlar yapıldı. Bu caddede yapılan kaldırımlar üzerinde engellilerin yönlerini tayin edebilmelerine imkan tanıyan kabartmalı parke taşları da bulunuyor. Kaldırım çalışmalarının ardından cadde de asfaltlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt “Altyapı çalışmalarımız yaklaşık 1 ay önce tamamlanmıştı. Elektrik hatlarının TREDAŞ tarafından projelendirilerek yeraltına alınmasını bekledik. TREDAŞ’ın çalışmalarını tamamlaması vakit alacağı için biz de üstyapıyla ilgili çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlamak durumunda kaldık. Elektrik direkleri Kasım ayı içerisinde kaldırılacak” dedi.
 
MODERN BİR ALTYAPI PROJESİ
Yapılan çalışmalar sonucunda Çorlu’ya yakışan modern bir altyapı projesinin hayata geçirildiğini ifade eden Sarıkurt, “Kaldırımların tamamlanmasının ardından asfalt yolların zeminini oluşturan bitüm tabakasını serdik. Yeni oluşturulan hatların istenilen verimi sağlaması ve daha önce kazılmış olan zeminin iyice yerleşmesine müteakip asfalt zemine yağmur ve kar sularına karşı mukavemet sağlayan aşınma tabakasını da sereceğiz” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10