Devletten şehit babasına yeni ev

Kırklareli’ne bağlı Vize Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen yıl 19 Ekim'de teröristlerce şehit edilen Piyade Er Ufuk Bozkurt'un,

Bölgede Gündem 19.10.2012 22:03:00 0
Devletten şehit babasına yeni ev

 Çerkezköy Haber - Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde aynı zamanda meydana gelen terör saldırılarında şehit edilen 24 askerden biri olan 20 yaşındaki Ufuk Bozkurt'un Vize'ye bağlı Çavuşköy'de çiftçi olan babası Fedai Bozkurt'un ikinci eşi Ayşe Bozkurt ve 2 çocuğu ile yaşadığı 55 yıllık tek katlı ahşap evin harabe durumda olduğunu gören Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, aileye yeni bir ev sözü verdi.

 

TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

Vize Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Haziran ayında eski evin yanına 85 metrekare büyüklüğünde 2 oda 1 salon tek katlı müstakil evin yapımına başladı. Tamamlanan evin teslimi için önceki gün tören düzenlendi. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Vize Kaymakamı Murat Duru, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Ömer Lütfi Mor ve çok sayıda daire müdürü ve şehidin yakınları katıldı.
 

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK

Şehidin ailesine verilen sözün yerine getirildiğini ifade eden Kırklareli Valisi Mustafa Yaman; "Değerli şehidimizi toprağa verdiğimizin seneyi devriyesinde şehidimizi ve ailesine vermiş olduğumuz sözü yerine getiriyoruz" dedi. Şehit babası Fedai Bozkurt da Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’a teşekkür ederek "Şehit emaneti olarak devletimiz bize sahip çıktı. Allah devletimize zeval vermesin, devletimizin biz şehit yakınlarının yanımızda olduğunu görmek bizleri onurlandırıyor" dedi. Düzenlenen törenin ardından Şehit Piyade Er Ufuk Bozkurt’un mezarı ziyaret edilerek dualar okundu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10