Edirne gezileri sona eriyor

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Edirne Gezileri bugün sona eriyor. Geziye katılan vatandaşlar Edirne Selimiye Camii, Üç Şerefeli Cami, Muradiye, II. Bayezid Camii ve Külliyesi, Eski Camii ve Rüstem Paşa Kervans

Çerkezköy 19.10.2012 22:04:00 0
Edirne gezileri sona eriyor

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi tarafından 12 Ekim’de başlatılan Edirne gezileri bugün sona erecek.

 

BUGÜN SONA ERECEK

Her gün bir otobüsün gittiği gezide araçların saat: 08.30’da Kapaklı Belediye Binası önünden hareket ettiğini, Edirne’den dönüşlerin ise saat 17.00’da yapıldığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Şuana kadar yapılan gezilerde vatandaşlar Balkan Savaşları'nda Bulgarlar tarafından kuşatılan Edirne şehrini 5 ay 5 gün boyunca zor koşullar altında savunan, “Edirne Müdafii” olarak da anılan Şükrü Paşa'nın Buçuk Tepe'deki anıtı ve bu bölgede düşmana karşı kahramanca savaşan askerlerin mevzileri, savaş silahları ve yaşantılarını en iyi şekilde anlatan fotoğrafların sergilendiği bölümler gezdirildi. Vatandaşlar savaşlar sırasında askerlerin açlık ve düşmanla nasıl bir mücadele verdiğini çok iyi anladılar” dedi.
 

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Şükrü Paşa Anıtı'nın ardından vatandaşların Osmanlı Padişahı İkinci Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Selimiye Camii'ni gezme imkanı bulduğunu ifade eden Mandalı, cami içinin gezilmesinden önce rehber tarafından vatandaşlara cami hakkında bilgilerin sunulduğunu söyledi. Gezide ayrıca vatandaşlar Bedesten Kapalı Çarşısı’nı dolaşarak alışveriş yapma imkanı buldu. Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkiindeki stadyumu da gezen vatandaşlar, Sarayiçi'nin ardından Balkan Şehitliği'ne geçerek, savaşlarda şehit düşen askerler için dua etti. Balkan Şehitliği’nin ardından İkinci Selim Külliyesi ve Sağlık Müzesi gezildi. Geziye katılan vatandaşlar, Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür etti. Son gezi bugün düzenlenecek.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10