AK Partili gençler kardeş Azerbaycan’ı unutmadı

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Azerbaycan’ın 21. bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla önceki gün saat 17.30’da AK Parti Teşkilatında basın t

Çerkezköy 19.10.2012 23:06:00 0
AK Partili gençler kardeş Azerbaycan’ı unutmadı
71 YIL SOVYET HAKİMİYETİNDE KALDI
Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın 21. bağımsızlık yıl dönümünü kutladığını ifade eden Danyeli, “1991’de yapılan halk oylamasıyla bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan halkı 71 yıllık Sovyet hakimiyetinden kurtularak özgürlüğüne kavuşmuştur. Azerbaycan 20. yüzyıl içerisinde iki kez bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Azerbaycan Halkı ilk olarak 15 Eylül 1918’de Nuri Paşa’nın kumandası altında Azerbaycan –Türk (Osmanlı) askeri kuvvetlerinden oluşan Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü’ye gelerek Azebaycan’ın toprak bütünlüğünü sağlaması sonrasında bağımsızlığını kazanmıştır” dedi.
 

DOĞUNUN İLK CUMHURİYETİYDİ

28 Mayıs 1918’de kurulan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin doğunun ilk demokratik cumhuriyeti olma özelliğini taşıdığını belirten Başkan Danyeli, “İkinci bağımsızlık mücadelesi ise, 1920’den itibaren başlayan Sovyet hakimiyetine karşı elde edilmiştir” diye konuştu.
 

ULUSLAR ARASI GÜNLERİ DE TAKİP EDİYORUZ

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, gençlik kolları olarak sadece Çerkezköy’de değil, tüm Türkiye’de Türk gençliğinin temsilciliğini yapma gayreti ve gayesi içerisinde olduklarını vurgulayarak “Bu vesile ile sadece yerel ve ulusal değil uluslararası öneme haiz günlerin ve tarihlerin de takibini hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
 

BÜYÜK ELÇİYİ ZİYARET EDECEĞİZ

Azebaycan’ın her alanda daha güçlü ve müreffeh bir seviyeye ulaşmasını temenni eden Danyeli, “Önümüzdeki hafta içi Azerbaycan İstanbul Büyük Elçisi Hasan Sultanoğlu’nu makamında ziyarete gideceğiz” ifadesini kullandı.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10