Şehirler, yaşayan birer organizmadır

Marmara Belediyeler Birliğinin 2012 yılı olağan 2. Meclis toplantısı Tekirdağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tekirdağ Ramada Otel’de yapıldı.

Tekirdağ 22.10.2012 10:26:00 0
Şehirler, yaşayan birer organizmadır

 BELEDİYELER BİRLİĞİ TEKİRDAĞ’DA TOPLANDI

Marmara Bölgesinden yaklaşık 200 belediye başkanı ve meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantı Tekirdağ Belediye Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Tekirdağ’ın hızla gelişen bir kent olduğunu ifade ederek “Göreve geldiğimizde ilk olarak Çevre Müdürlüğünü kurduk. Tıbbi atık sistemini kazandırdık. Yağlar, piller ve diğer atıkları ayrı ayrı topluyoruz. Biyolojik arıtma tesisinin de ön anlaşmalarını yaparak finans anlaşmasını yaptık. Projeye de kısa zamanda başlayacağız. Denize akan kanalizasyonu önleyerek, çok daha temize kavuşacağız. Tekirdağ şu ana kadar bunu yapamamasının üzüntüsünü yaşıyor. Ama bundan sonra da yapacağının garantisini veriyorum” dedi.

 

BU ÇALIŞMALARIN YAPILMASI GEREKİYOR

Şehirlerin sadece altyapı, çevre değil yaşayan bir organizma olduğunu ifade eden Dalgıç, “Aynı zamanda gençlerimizin de sosyal yaşam içinde tutulması gerekiyor, bu bilinçle konservatuar kurduk. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için bu çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

AMACIMIZ BÖLGEYİ TANIMAK VE HİZMET ETMEKTİR

Marmara Belediyeler Birliği. Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de birliğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Birlik olarak hedefimiz içinde yaşadığımız bölgemizi yakından tanımak ve orada yaşayan insanlara hizmet etmektir” diye konuştu.  Birliğin mali hesaplarının görüşülerek oybirliğiyle kabul edilirken toplantı sonunda, misafirler için Tekirdağ turu yaptırıldı. Marmara bölgesinin çeşitli il, ilçe ve beldelerinden gelen davetliler, Tekirdağ’ın tarihi yerlerini görmek imkanı buldu.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10