“Bu bir cinayettir”

Çorlu’da 70 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi'nden geçen Ergene Deresi'nde inceleme yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, akan d

Çorlu 22.10.2012 10:26:00 0
“Bu bir cinayettir”

 Çerkezköy Haber - Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Çorlu İlçesi Sağlık Mahallesi'nden geçen Ergene Deresi'nde inceleme yaptı.

 

DERE BİR KÜLTÜRDÜR

Derenin insan sağlığına zarar verdiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, “Dere deyince sadece hidroelektrik santrali düşünen bir hükümet var. Dere bir ıslahtır ve bir kültürdür. Buradaki belediyeler CHP'li olduğundan hükümetin yaklaşımı sığ bir yaklaşımdır. Ülkenin akarsu politikası olmadığından gelinen noktada bu manzara acı bir tablodur. Buradaki koku gerçekten de ağır bir koku. Ne yazık ki bu parti 10 yıldır iktidardır” dedi.

 

RESMEN CİNAYET

Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da manzaranın çok vahim olduğunu ifade ederek “Sanayi ve sanayi kirliliği denince akla hep Kocaeli ve Dilovası gelir. Körfezi kirleten Dil Deresi'nin rengi bile böyle değil. Bu su Ergene Deresi'ne giden bir su. Eğer bölgede tarım bu suyla yapılıyorsa tarım bitmiş demektir. Tarımsal ve kullanım amaçlı bu suyun kullanılması tehlike arz etmektedir. Buralarda ekilen ürünleri insanlar tüketiyor. Bu da insan sağlığında büyük tehlike yaratır. Bu resmen bir cinayettir” diye konuştu.

 

TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ

Dere kirliliğinin artık iyice çekilmez hale geldiğini belirten Sağlık Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Polat da, özellikle bu yıl derenin kokusunun ve renginin daha başka olduğunu ifade etti. Dereden yayılan koku nedeniyle çoğu insanın evlerin satarak bölgeden ayrıldığını ifade eden Polat, muhtarlığa da dereyle ilgili çok fazla şikayet geldiğini söyledi. Polat, Sağlık Mahallesi sakinleri olarak bu derenin temizlenmesini istediklerini belirtti.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10