Beldelerde yasa referandumu yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’da kapanması gündemde olan 24 belde belediyede referanduma gitti. Velimeşe Belediye Başkanı CHP'li Rasim Yüksel, resmi geçerliliği olmayan oylamadan çıkacak sonuçların Türkiye

Tekirdağ 22.10.2012 18:24:00 0
Beldelerde yasa referandumu yapıldı

 Çerkezköy Haber - CHP Tekirdağ İl Teşkilatı, büyükşehir olması halinde kapanması gündemde olan belde belediyeleri için referandum düzenledi. Çorlu’ya bağlı 7 bin nüfuslu Velimeşe Beldesi'nde halkın yoğun olduğu çay bahçesi ve açık alanlara sabah saatlerinde sandık kuran CHP'liler, belde sakinlerine referanduma katılma çağrısında bulundu. Belde sakinleri 'Belde belediyenizin kapatılmasını istiyor musunuz?' referandumunda üzerinde 'evet' ve 'hayır' yazılı kağıtlara kalemle işaret koydu ve zarfla birlikte şeffaf sandıklara atarak oylarını kullandı.

 

İLÇE OLMASINI İSTİYORUZ

CHP'liler de sandık başlarında görev yaptı. Sadece seçmen listelerindeki belde sakinlerinin referanduma katılarak büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel Velimeşe “Trakya'nın ve Çorlu'nun nüfus ve yüz ölçümü olarak en büyük beldesi ve ekonominin can damarı. Yaklaşık olarak 200 sanayi kuruluşumuz var. Böyle bir beldenin kapatılmasını Velimeşe halkı kabullenmedi ve de kabullenemiyor. Vatandaş, bu işe tepkisini sandıkta, yani buradaki referandum uygulamasında gösterecek. Oylama sonuçlarına bakacak olan siyasi büyükler, Velimeşe Beldesi'ni bir kez daha düşünüp gözden geçirirler diye düşünüyorum. Velimeşe mahalle olmayı değil, ilçe olmayı hak eden bir belde. Yeni ilçelere karşı değiliz ama Velimeşe'nin de ilçe olmasını istiyoruz” dedi.

 

MECLİSE SUNULACAK

Referandumun resmi bir geçerliliği olmadığını anımsatan Yüksel, sonuçların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını söyledi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10