Bankamatikten parayı çekerken yakalandı

Çorlu’da bir fabrika işçisinin arayıp kendisini, polis olarak tanıtarak para isteyen Yusuf T., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Çorlu 22.10.2012 18:24:00 0
Bankamatikten parayı çekerken yakalandı

 Çerkezköy Haber - Çorlu’da bir kişiyi arayarak para isteyen dolandırıcı, polisten kaçamadı.

 

10 BİN TL İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre, inşaat işçisi E.Ö.’yü cep telefonundan arayan ve kendisini 'polis' olarak tanıtan Yusuf T, "Senin kimlik bilgilerin ile banka hesabını terör örgütü kullanıyor. Bu örgüt üyelerini yakalamamız için bize 10 bin lira para göndermen lazım. Şüphelileri yakaladıktan sonra paranı sana geri vereceğiz" diyerek E.Ö.’den para istedi.

 

PARAYI ÇEKERKEN GÖZALTINA ALINDI

Korkuya kapılan E.Ö. söylenenlerin gerçek olup olmadığını anlamak için Yusuf T.’nin verdiği hesap numarası ile birlikte polise başvurdu. Burada dolandırılmak istediğini anlayan E.Ö., polisin bilgisi doğrultusunda dolandırıcının söylediği İstanbul’daki banka şubesine 10 bin lira gönderdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgi üzerine bu banka şubesi içinde ve dışında önlem alan polis, bankaya gelerek parayı çekmek isteyen Yusuf T’ı yakalayıp gözaltına aldı.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Hakkında, 'dolandırıcılık' suçundan 5 ayrı yakalaması olduğu öğrenilen Yusuf T., Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Tokay, tutuklanarak Çorlu Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Para ise E.Ö.’ye teslim edildi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10