Sorunlu bölgeler tespit edildi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Sinan Çetiz ve Haldun Güler ile birlikte vatandaşlarla görüştü.

Tekirdağ 24.10.2012 02:43:00 0
Sorunlu bölgeler tespit edildi

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, aşırı yağışlardan en çok etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

 

METREKAREYE 106 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Tekirdağ’da önceki gün öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Metrekareye 106 kilogram yağış düşen Tekirdağ’da, son yılların en şiddetli yağışıyla birlikte afet yaşandı. Uzun yıllar önce Pazar Yeri’nin yanlış seçilmesinden dolayı şiddetli yağmur neticesinde oluşan selle birlikte yine esnaflar sıkıntı yaşamıştı.

 

OLAYLARI BİRİNCİ ELDEN GÖRÜP YAŞADIK

Yaşanan olayın tam anlamıyla bir afet olduğunu belirten Belediye Başkanı Başkan Op. Dr. Adem Dalgıç, “Başkan Yardımcılarımız ve ilgili müdürlerimizle birlikte yağmurdan etkilenen bölgelerdeyiz. Yaşanan olayın etkilerini birinci elden görüp yaşadık. Vatandaşlarımızla görüşüp sıkıntılarına ortak olmak istedik. İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerimiz yağışlardan zarar gören yerlere anında müdahalelerde bulunuyorlar” dedi.

 

SORUN YAŞANAN BÖLGELER TESPİT EDİLDİ

Yağışın oldukça şiddetli olmasına rağmen, yapılan altyapı çalışmalarının ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha gördüklerini söyleyen başkan Dalgıç, “Her yağmurda sel olan Cumhuriyet Meydanı’nda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Ekiplerimiz sorun yaşanan bölgeleri tespit ettiler ve anında müdahale ediyorlar. Önceki yıllarda yağıştan oldukça fazla etkilenen Dereağzı, Değirmenaltı, Köprübaşı Mevkii ve Altınova Mahallesinin önceki yıllara nazaran çok daha az etkilendiğini gördük” ifadelerini kullandı.

 

İNCELEMELERE DEVAM ETTİ

Taşkınların görüldüğü yerlerde mazgalların çeşitli materyallerle tıkandığını söyleyen Dalgıç, “Mazgalların temizlenmesi ile birlikte sıkıntı da ortadan kalktı. Yaşanan afetten dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yapacağız. Umarım bundan sonra bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmayız” dedi. Başkan Dalgıç daha sonra Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter ve Sinan Çetiz ile birlikte Dereağzı, Değirmenaltı Mahallesi ve diğer bölgelerde incelemelerini sürdürdü.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10