Sel 3 can aldı

Büyükkarıştıran Deresi'nin taşması sonucu sel sularında kaybolan Siyami (45) ve oğlu Semih Yeni'nin (21) cesetleri evlerinden uzak bir noktada bulundu. Önceki gece cesedine ulaşılan Zehra Demirel (93) ile birlikte ö

Bölgede Gündem 24.10.2012 02:43:00 0
Sel 3 can aldı

 Çerkezköy Haber - Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde meydana gelen selde kaybolan baba ve oğlunun cesedine ulaşıldı, ölü sayısı 3'e yükseldi.

 

50 EVİ SU BASTI

Kırklareli’nde yaşanan sel felaketinde beldedeki yaklaşık 50 evi su bastı. Evlerinin çatılarına ve ağaçlara sığınan vatandaşlar sivil savunma ekipleri ve iş makineleriyle kurtarıldı. Ulaşıma kapanan Lüleburgaz-Çorlu arasındaki D-100 karayolu, sel sularının çekilmesiyle 7 saatlik bekleyişin ardından ulaşıma açıldı. Öte yandan, felaketin bilançosu dün sabah saatlerinde ortaya çıkmaya başladı. Beldedeki çok sayıda ev ve araç zarar gördü, büyük ve küçükbaş hayvanlar telef oldu.

 

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çolak, büyük bir felaketle karşı karşıya bulunduklarını söyledi. Gece saatlerinde meydana gelen selde insanların canlarını zor kurtardığını anlatan Çolak, "Akşam bir anda evleri su bastı. İnsanlar yüksek yerlere ve ağaçlara çıktılar. Arama kurtarma ekipleri insanları kurtardı. Acımız büyük, üç vatandaşımız hayatını kaybetti, hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

 

170 KOYUN TELEF OLDU

Beldede yaşayan Cüneyt Tunç ise 170 koyununun selde telef olduğunu ifade ederek, Kurban Bayramı öncesinde çok zor durumda kaldıklarını vurguladı. "Şimdi ne yapalım, onlar bizim ekmek paramızdı" diyen Tunç, "Koyunların ağılına gittiğimde su bele kadar gelmişti. Kurtarmaya çalıştım ancak kurtaramadım. Çok azını kurtarabildim. 170 koyunum telef oldu" şeklinde konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10