Afet kapsamına alınsın

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ’ın acilen afet kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

Tekirdağ 24.10.2012 02:43:00 0
Afet kapsamına alınsın

 EV VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Köprülü, Tekirdağ’da önceki gün sabaha karşı etkili olan ve aralıksız süren şiddetli yağmur sebebiyle başta Saray, Çerkezköy ilçeleri olmak üzere birçok ilçede, köylerde sel meydana geldiğini ifade ederek “Birçok yerleşim yeri su altında kalmıştır. Aşırı yağış sebebiyle dereler taşmış, ev ve işyerlerini su basmış, köylerde ahırlar çökmüş sele kapılan onlarca hayvan telef olmuştur. Çöken yollar sebebiyle birçok araç yollarda su altında kalmıştır. Yüzlerce fabrikanın yer aldığı Tekirdağ ilimizde binlerce işçi sokaklarda kalmış ve yıldırım düşen bir fabrikanın çatısı da maalesef çökmüştür. Yaşanan bu afet sebebiyle birçok okulu da su basmış yine öğrencilerde mağdur olmuştur” dedi.

 

ZARAR BİRAN ÖNCE GİDERİLMELİ

Meydana gelen bu afet nedeniyle yetkililer tarafından, hasar gören ilçelerde, köylerde acilen hasar tespit çalışmaları yapılması ve bir an önce bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini belirten Köprülü “Yaşanan mağduriyetin çok ağır ve ciddi olduğunu kamuoyu nezdinde tüm yetkililere bildirirken, hükümetin Bakanlar Kurulu tarafından alınacak karar neticesinde Tekirdağ ilimizin afet kapsamına alınarak ortaya çıkan zararın bir an evvel giderilmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10