ÇER-SEL-KÖY

İki gündür Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, Çerkezköy’deki yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Çerkezköy 24.10.2012 02:43:00 0
ÇER-SEL-KÖY

 SELE KAPILDI

Ambardere Mevkii’nde Mahmut Yalçın’ın kullandığı arazi aracı, sel sularınca sürüklendi. Ağaca çarparak duran aracın üzerine çıkarak canını kurtaran Yalçın, yakınlarına haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı ekipler, iş makinesi ile Yalçın’a ulaştı. Korku dolu bekleyiş, bir saatlik operasyonun ardından sona erdi.

 

TRAFİĞE KAPATILDI

İstasyon Mahallesi’nden geçen Çerkezköy Deresi taşma noktasına geldi. Köprülerin çevresinde güvenlik önlemi alan ekipler, Hükümet Caddesi’nden araç geçişine izin vermedi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin bodrum katını su basarken, kanalizasyon sistemi de yoğun yağışa dayanamadı.

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Çerkezköy’de pek çok ev ve işyerini su basarken, Çerkezköy Kaymakamlığı konutu, Tugay Komutanlığı, Adliye, Çerkezköy İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, POlisevi, Çerkezköy Gar Şefliği, Askeri Lojmanlar, Çerkezköy Orman Şefliği ve bazı kamu kurumları da sular altında kaldı. Adliye bahçesindeki 4 resmi araç da sular altında kaldı.

 

ADLİYE SULAR ALTINDA

Adliyedeki sular merdivenlere kadar yükselince, Adliye Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu ve bazı adliye personelleri de kepçe ile adliyeye girerek duruşma salonlarındaki malzemeleri kurtarmaya çalıştı. 

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Çerkezköy’de dün de gün boyu etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle zaman zaman kısa ve uzun süreli elektrik kesintileri de meydana geldi. Kaymakamlık tarafından Kriz Masası oluştururken, Kriz Masasında Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Avcı, Tugay Komutanlığı yetkilileri ve Çerkezköy Beleidye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce yer aldı. Altyapının tamamen çöktüğü Çerkezköy’de evinde mahsur kalanlar da iş makineleri aracılığıyla kurtarılmaya çalışıldı.

 

DERELER TAŞTI

Kızılpınar’da da Domuzdere ve Mandagölü dereleri taştı. Kızılpınar’da 20 yakın evi su bastığını söyleyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, ekiplerim çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

 

SELZEDELER SPOR SALONUNA YERLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ’dan gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Ekibi, gece 01.00 sıralarında Ambardere’de suya kapılan 2 vatandaşı kurtardı. Suyun debisinin artması ile birlikte gece yarısı dereler taşarak yollardaki su birikintileri artarken, Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’na yerleştirilen selzedeler için askeriyeden battaniyeler getirildi. Belediye görevlileri, askerler ve diğer görevlilerin yer aldığı kurtarma ekipleri sabaha kadar çalışmalarını sürdürdü.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10