Çerkezköy’de yaralar sarılıyor

Çerkezköy’de yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Çerkezköy 24.10.2012 19:26:00 0
Çerkezköy’de yaralar sarılıyor
Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
 
VALİ YERLİKAYA ÇERKEZKÖY’DE
AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan ve diğer görevlilerle birlikte ağır hasarın meydana geldiği Hükümet Caddesi’nde incelemelerde bulunan Yerlikaya, çevredeki esnaflarla ve selden mağdur olan vatandaşlarla da görüştü. Çocuğunun epilepsi hastası olduğunu söyleyen Hatice Özel isimli vatandaşla sohbet eden Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’a Hatice Özel’in otele yerleştirilmesi talimatını verdi.
 
OKULLAR BİR HAFTA TATİL
Hükümet Caddesi, Hükümet Konağı, Polisevi, 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu’nu da inceleyen Yerlikaya, bayramdan sonra da hasarın giderilmesi ve gerekli temizlik çalışmalarının yapılması için okulların bir hafta tatil edileceğini söyledi.
 
ERZAK PAKETLERİ HAZIRLANDI
Daha sonra Çerkezköy Belediyesi’ne geçen Vali Yerlikaya’ya kriz masası yetkilileri brifing verdi. 48 vatandaşın Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kızılay’ın da desteğiyle selzedelere battaniye ve yiyecek de temin edildiğini belirtti. İnce, Çerkezköy’de yaklaşık 370 vatandaşın evinde su baskını ve hasar meydana geldiğini söyledi. Su baskınında mağdur olan yaklaşık 100 aile için erzak hazırladıklarını belirten İnce, Kızılay’dan da 100 erzak paketi geldiğini ve bu erzak paketlerinin tespit edilen mağdurlara teslim edileceğini söyledi.
 
ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN DE DESTEK GELDİ
Kurban kesim yerinin yeniden temizletildiğini ifade eden İnce, “Su biriken yerlerde yolu yardırarak suyu boşaltıyoruz. İstanbul, Silivri, Çorlu ve Tekirdağ’dan da iş makineleri geldi. 25’e yakın vidanjörle de evlerdeki suların tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
MAĞDUR VATANDAŞLAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ
Mağdur olan vatandaşların spor salonunda değil otellerde barındırılmasını isteyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy’deki 4 otel yöneticisi ile görüşerek mağdur vatandaşların 30 Ekim’e kadar otellerde barındırılmasını istedi.
 
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Tekirdağ’da sadece 2 tane bot olduğunu söyleyen Vali Yerlikaya, 5 tane 7.5 metre tekne siparişi verdiğini ifade ederek “Bu botlar hem denizde hem de bu gibi sel felaketlerinde kullanılabilecek. İlçelerde kaymakamlıklar yerlerini hazırlasınlar ilçelere de bot verelim” dedi. Saray, Misinli civarında hasar tespiti çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Vali Yerlikaya, “15 gün boyunca hasar tespiti için müracaatlar alınacak. Önce ön hasar tespiti yapılacak” dedi.
 
ALO AFET 122’Yİ ARAYABİLİRLER
24 Ekim gecesi başlayan sağanak yağış sonucunda yaşanan sel olayı ile ilgili Kaymakamlık, belediye, kriz merkezi acil afet yönetimi merkezinin 100’ün üzerinde kişiyi kurtardığını, yaşanan olaylarda ölen ya da yaralananın olmadığını belirten Vali Ali Yerlikaya “Mal ile ilgili sıkıntılar var. 4’er kişilik 2 hasar tespit komisyonumuz çalışmalarına başladı. Bu akşamdan itibaren komisyon sayısını 5’e çıkardık. Bayram süresince de hasar tespit çalışmaları yapılacak. Ön hasar tespiti, vatandaşın müracaatı halinde yapılıyor. 24 Ekim’den itibaren vatandaşların 15 gün içinde başvurmaları gerekiyor. Hiç kimseye ulaşamazlarsa Alo Afet 122 hattını arasınlar” diye konuştu.
 
ÇERKEZKÖY’E 150 BİN TL
Kalacak yeri olmayan 68 vatandaşın otellere yerleştirildiğini söyleyen Yerlikaya “Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından 250 bin TL para gönderildi. Bunun 150 bin TL’sini Çerkezköy’e gönderdik. Kriz masasının hakkaniyetle tespit ettiği kişilere bayram öncesinde bayram harçlığı olarak 500’er TL verilecek. Hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha bizi böyle bir felaket ile imtihan etmesin” dedi. Vali Ali Yerlikaya, bayramda da eşi ile birlikte, otelde kalan selzedeleri ziyaret edeceğini söyledi. Belediye hoparlörlerinden Çerkezköy halkına da hitap eden Yerlikaya, tüm Çerkezköy halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10