İntihar eden asker son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Beytüpşebap İlçesi'ndeki birliğinde intihar eden 20 yaşındaki Onur Kula, memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan O

Bölgede Gündem 28.10.2012 22:21:00 0
İntihar eden asker son yolculuğuna uğurlandı

 Çerkezköy Haber - Hakkari'nin Beytüpşebap İlçesi'ndeki birliğinde intihar eden Piyade Onbaşı Onur Kula memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne getirildi. İkindi namazına müteakip düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Aykaç, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Turgut Dibek, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan babası Levent Kula, annesi Şerife Kula ile yakınları katıldı.

 

KÖPRÜLERİ YIKACAĞIZ

Cenaze törenin ardından Kula'nın Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzlarında ambulansa kadar taşıyan Bakan Eroğlu, mezarlıktaki törene de katıldı. Trakya'da yaşanan sel felaketlerine değinen Bakan Eroğlu “Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Kamu kurumlarının hassas olması lazım. Özellikle köprülerin ve menfezlerin uygun kesitte olması lazım. İnşallah biz de bakanlık olarak bu derelerin, köprülerin yeniden yapılması için çalışacağız. Geçmiş yıllarda İl Özel İdaresi tarafından yapılan köprüleri yıkacağız. Yeniden yapacağız. Allah başka kaza bela göstermesin. Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın acil harcamaları için devletimiz 250 bin lira kadar nakdi destekte bulundu. Valimiz ile de sürekli görüşüyoruz” dedi.
 

BÜYÜKKARIŞTIRAN’A GİTMEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Onur Kula'nın cenaze törenine katılırken, önceki gün meydana gelen ve ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Büyükkarıştıran Beldesi'ne ise gitmedi. Selden zarar görenlerin beklediği Bakan Eroğlu cenazenin ardından Lüleburgaz’dan ayrıldı.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10