Mızrak çuvala girmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Bayramlaşma töreni, Bayramın ikinci günü, parti binasında saat 12.30 da yapıldı.

Çerkezköy 28.10.2012 22:24:00 0
Mızrak çuvala girmiyor
MİLLİ BAYRAMLARIMIZI KALDIRMAYI AMAÇLIYORLAR
CHP İlçe Teşkilat Binasında, bayramın ikinci günü saat 12.30’da gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Duran, İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler, M.Zeki Gürcü, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aktaş Güler, Cengiz Eker, Yüksel Sevil, İlçe Eğitim Sekreteri Necdet Ertürk, Başkan Yardımcıları Erdoğan Fıçıcı, Erdal Öztürk, Kadir Koyun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile partililer katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez “Hükümet yasaklarla, milletimizi birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmayı amaçlayan milli bayramlarımızı kaldırmayı amaçlamaktadır” dedi.
 

BİZ ÇELENGİMİZİ ANITA KOYARIZ

İki bayramı bir arada kutlamanın sevicini yaşadıklarını ifade eden Dönmez “Birincisi bugün içinde bulunduğumuz ve bu vesile ile bir araya geldiğimiz Mübarek Kurban Bayramıdır. Diğeri ise iki gün sonra kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıdır. Hükümetin kutlama yapılmaması yönündeki çalışmaları, milletimize ihanettir. 29 Ekim’de biz çelengimizi götürüp anıta koyacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayabilmek adına hiç kimseden izin almaya gerek duymuyoruz. Malları ve canları pahasına Cumhuriyeti kurarak bizlere miras bırakan atalarımızın, bu armağanını, biz de aynı hassasiyet ile gelecek nesillere bırakacağız. Bunun için her engeli aşmaya kararlıyız. Birileri çelenk koydurmamanın uğraşını verse de, biz çelengimizi anıta koymaya kararlıyız” dedi.
 

Hükümet ve yerel yönetim birimlerinin bir hafta önce yağmış olan yağmurlarda zarar gören insanların yaralarını saracağına, onlara destek olup yardım yapacağına yasaklarla zaman öldürdüğünü öne süren Dönmez “Çerkezköy’de 350 ev, ona yakın sayıda iş yeri ve yüzlerce araba su taşkını nedeni ile zarar gördü. Asıl uğraşacakları konuları hep göz ardı etmektedirler” diye konuştu.

 

YEREL YÖNETİM ÖNLEM ALMADI

CHP Emre Köprülü ise yağmur nedeni ile zarar gören Çerkezköy sakinleri, esnaf, çiftçi ve fabrika sahiplerinin bundan önceki yıllarda da aynı felaketi yaşamasına rağmen hükümet ve yerel yönetim birimleri tarafından herhangi bir tedbir alınmamasını eleştirerek “Çerkezköy’de çiftçi, esnaf ve mesken sahipleri zararlar gördü. Çerkezköy, sanayisi olan bir yerleşim birimidir. Bu vesile ile birçok fabrikaya sahip. Yağmur, fabrikalarımızı da vurdu. Üç gün üretim yapılamadı. Bu tür afetlerden ders çıkarmak gerekir. Tekirdağ ili ve ilçelerinde meydana gelen bu afetler ilk olmadı. 2002 yılında da aynı afetleri insanımız yaşamasına rağmen, aradan geçen 10 sene zarfında hiçbir önlem alınmadığını görüyoruz” ifadesini kullandı.
 

İLERDE AÇIKLAYACAĞIZ

Bayramların, sevinçlerin paylaşıldığı günler olduğunu belirten Köprülü, “Bayramlar kaynaşmanın sağlandığı günlerdir. Biz Çerkezköy ilçemiz, beldelerimiz ve köylerimizle bayramlaşmaya, kaynaşmaya geldik. Çektikleri sıkıntıları paylaşmaya geldik. Buruk bir bayram yaşayan halkımızın bayramını kutluyorum. Partimizin bazı tespitleri var. Onları Bayramdan sonra halkımız ile paylaşacağız. Bugün sadece bayramlaşma adına buraya geldik” dedi.
 

CUMHURİYET BİRLEŞTİREN BİR YÖNETİM ŞEKLİDİR

Emre Köprülü “Toplumumuzu bir araya getiren, kenetleyen bazı değerler vardır. Bu coğrafya içerisinde birçok kültüre sahip topluluklar vardır. Karadenizlisi, Güneydoğulusu, Boşnak’ı, Kürdü, Çerkezi. Bunların hepsi bizim insanımız. Bütün bu toplulukları bir arada kardeşçe yaşatan özelliklerin başında ise Cumhuriyet gelmektedir. Cumhuriyet Milletimizin en değerli yapı taşıdır” diye konuştu.
 

SUÇSA, BİZ BU SUÇU İŞLEYECEĞİZ

AK Parti iktidarı tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının kaldırılmasıyla, insanların ayrıştırılmasının planlandığını söyleyen Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, bu tür yasaklarla hiçbir yere varılamayacağını belirterek “Milyonlarca insanımızı birbirinden koparmayı amaçlayan bu iktidar atalarımızın 89 yıl önce oluşturdukları ulus devlet anlayışını yok etmenin gayreti içindedir. Biz hiç kimsenin bölgesi için, inancı yada uyruğu için siyaset yapmıyoruz. Biz insan ayrımı yapmıyoruz. AK Parti her ne kadar da Cumhuriyet gibi kavramlardan uzaklaştırma propagandası gütse de biz Cumhuriyete sahip çıkacağız. Birbirimizden kopmayacağız, ayrılmayacağız. Ve kim yasaklarsa yasaklasın bizim partimiz, hep meydanlarda halkımızla beraber olacaktır. Bayramlar sahip çıkıldığı takdirde mutluluktur. Dini bayramlarımızı kutladığımız gibi, Milli bayramlarımızı da kutlayacağız. Cumhuriyet var olduğu müddetçe, 29 Ekim Cumhuriyet bayramları da kutlanacaktır. Atatürk Anıtına çelenk koymanın suçla, suç işlemekle ne alakası olabilir. Eğer bu suç ise biz bu suçu işleyeceğiz” ifadesini kullandı. 
 

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMA KOMEDİSİNE DÖNÜŞTÜ

Tekirdağ’ın büyük şehir olması ve Kapaklı beldesinin ilçe yapılmasına ilişkin açıklamalarda da bulunan Köprülü halkın görüşünün alınmamasının halka yapılmış bir kabalık olduğu değerlendirmesini yaparak “Biz Tekirdağ’ın büyük şehir, Kapaklı’nın ilçe yapılmasına karşı değiliz. Olması gerekiyorsa olmalıdırlar. Bu bağlamda 265 köyün tüzel kişiliğinin gitmesi söz konusu. Bu çok kötü bir durumdur. Bugün belediye olan yerler, dün köydü. O köyler belediye olduklarında, onlara belediye olmak isteyip istemedikleri sorulmuştu. Bugün bu uygulama ile bu yerlerde oturan insanların iradesi hiçe sayılarak tüzel kişilikler iptal edilmektedir. Oysaki halkın iradesi en büyük güçtür. Halkın iradesi ile tüzel kişiliğe büründürülmüş olan bu yerlerde oturan insanlara bu durum nasıl izah edilebilir. Kızılpınar, Veliköy, Karağaç belediyeleri kapatılırsa orada yaşayan vatandaşlar bunu nasıl kabullenebilirler. Biz beldelerin varlıklarının devam ettirilmesinden yana tavır koyduk. İlçe olacak yerler olsun. Kapaklı ilçe olsun diyelim. Karaağaç ve Veliköy’ün günahı ne? Hadi hepsi ilçe olsun, Çerkezköy’e ne kaldı. Köyü ve beldesi olmayan bir ilçe nasıl ilçe olabilir ki? Bu iş şapkadan tavşan çıkarma komedisine dönüştü. Bir yer il, ilçe ya da belde olacaksa, bunu Çerkezköylülere sormaları gerekir. Kızılpınar’dan oy alamayacağını anlayanlar ‘hadi Kızılpınar’ı da ilçe edelim’ diyorlar. Yani anlayacağınız, mızrak çuvala girmiyor. İktidar şaşırıp, bocalamaya başladı. İnşallah Belde ve köylerin kapatılmasından vazgeçerler. Kurdukları her yeni ilçe CHP’ye yeni bir belediye kazandırmak demektir” dedi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10