AK Partililer 2. gün bayramlaştı

AK Partililer Kurban Bayramının 2. Günü bayramlaştı.

Çerkezköy 28.10.2012 22:25:00 0
AK Partililer 2. gün bayramlaştı
AK PARTİLİLER BAYRAMLAŞTI
Parti teşkilatında saat 13.30’da düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Doğaç, Ali Yörük, Salih Bezgin, Osman Aşık, Ruhi Özden, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Nevzat Teker, AK Parti Kapaklı Belde Eski Başkanı Hamit Oral, bir süre önce AK Parti’ye geçen Demokrat Parti Kapaklı Belde Başkanı Nizamettin Çoban, 2009 yerel seçimlerinde DP’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Çetin, DP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Reşat Bahar, AK Partili Veliköy Belediye Meclis Üyesi Şahin Büyükkaban, AK Parti Eski il yönetim kurulu üyesi Hüseyin Çolakoğlu, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve partililer katıldı.
 

SEL FELAKETİ İLE KARŞI KARŞIYA GELDİK

Konuklarını kapıda karşılayan ve onlarlar tokalaşarak tek tek bayramlarını kutlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, bayram öncesinde Trakya ve Çerkezköy’ün sel felaketi ile karşı karşıya geldiğini belirterek “Bizler bayram öncesinde yeni binamıza taşınacak ve bayramlaşmamızı yeni binamızda yapacaktık. Ama yaşanan olaylardan dolayı yeni binamıza taşınamadık” dedi.
 

YARALAR SARILACAK

Ramazan Bayramı’nda Çerkezköylülerin şehit haberi ile ağladığını anımsatan Demirbağ “Kurban Bayramı’nda da sel felaketi yaşadık. Devlet Su İşleri Bölge Müdürü bu yağışını son 2 bin yılın en yoğun yağışı olduğunu söyledi. Ölü ya da yaralının olmaması sevindiriciydi” diye konuştu. İnsanoğlu var olduğu sürece sıkıntıların da var olacağını ifade eden Demirbağ “Önemli olan yaraların sarılması. Vekillerimiz, valimiz bölgeye geldi. Yardımların ulaşması sağlandı. Kalacak yeri olmayanlar otellere yerleştirildi. Hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Ama mutlaka yaralar sarılacaktır” ifadesini kullandı.   
 

HER ŞEYİMİZLE YANINIZDAYIZ

Trafoların su altında kalmasından dolayı bayramın arefe günü Çerkezköy genelinde elektrik kesintisinin yaşandığını ifade eden Demirbağ “Kesik olan sular da arefe günü akşam saatlerinde yeniden verildi. Ama basınç ve kaçaktan dolayı su her yere ulaşamadı. Bunun da gece saat 02.00 sıralarında farkına varıldı ve gereken çalışma yapıldı. Her şeyimizle yanınızdayız. Eksiklerimizle fazlalarımızla hep birlikteyiz” dedi.
 

EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRDÜK

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da dünyanın dört bir yanında akan kanın durmasını ve Türkiye’deki iç huzursuzluğun sona ermesini temenni etti. Sel felaketinin Allah’tan geldiğini söyleyen Korkmaz “Allah’tan gelen her şeye boyun eğmek zorundayız. Bu bir imtihandır, sabırlı olmak lazım. Bu felakette eksiklerimizi gördük. Bundan sonra bu eksiklikleri gidermek için planlarımızı yapmaya başladık” diye konuştu.
 

BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİN PEKİŞTİĞİ GÜNLERDİR

 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı da bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği önemli günlerden olduğunu ifade etti. Çerkezköy halkının genci, yaşlısı, engellisi ile birbirine sahip çıktığını, bu yönüyle Türkiye’de örnek olacak ilçelerden biri olduğunu belirten Yazı İnşallah Çerkezköylülük bilinci de oluşarak bu birlik ve beraberliğimiz daha da pekişir ve sonsuza kadar devam eder” dedi. Yazı, Çerkezköy halkının Cumhuriyet Bayramını da kutladı.
 

DERE YATAKLARININ GENİŞLETİLMESİ ŞART

Sait Yazı “Devletimiz güçlüdür. Hükümetimiz her türlü yardımı yapacaktır. Sevincimiz can kaybının olmaması. Mal kaybı telafi edilir. Umarız bundan sonra yerel yöneticiler daha hızlı tedbirler alır” dedi. Dere yataklarında yapılaşmanın olmaması gerektiğini ifade eden Yazı, “Felaket Allah’tan geldi ama kullar da tedbir almalı” diye konuştu. Bundan sonra bu gibi felaketlerin etkilerinin daha az olması için tedbir alınıp alınmayacağının sorulması üzerine İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Devlet Su İşleri ile görüşmeler yapılıyor. Dere yataklarının genişletilmesi ve biran önce yapılması için çalışmalar başlatıldı. Bu sadece bir belediyenin yapabileceği iş değil” derken, konunun daha önce DSİ 2013 yatırım programına alındığını anımsatan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da “Bundan sonra çalışmalar daha da hızlandırılacak” dedi.
 

Haber / Gökhan TEKERGülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10