Başıboş bir iktidar, kendine güvenmeyen bir teşkilat var

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’de geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Dün saat 17.00’da ilçe teşkilatında basın aÃ?

Çerkezköy 30.10.2012 17:18:00 0
Başıboş bir iktidar, kendine güvenmeyen bir teşkilat var

 “BİZ KİMSEYİ İNANDIRAMADIK”

Sel felaketine uğrayan vatandaşların yardımına koşan herkese teşekkür eden Ordu “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir sözü vardır. Biz bunu imar kirliliği dedik ama bu konuda gelecek felakete kimseye inandıramadık. Bu felaketin nerden geldiğini söylemek istiyorum. Mezbaha bölgesi ile Kızılpınar istasyon arasında bulunan bölgede dere yataklarının rantçılar tarafından nasıl parselasyon yapıldığını bazı makamların artık görmesi lazım. Bizim daha önce yaptığımız çağrıyı tekrar yapıyoruz. Bugün vatandaşlarımız bu zararı devlet ödesin diye bağırırken, bu zarara sebep olan kişilere ve bunlara yataklık yapanlara neden ceza kesilmediğini de sorsunlar. Maalesef bugün mezbaha ile Kızılpınar deresini parsellediler. Parsellerken de birilerine göz yumdular ve sonucunda bu olay meydana geldi” dedi.

 

“BAŞKAN 12 MECLİS ÜYESİNE GÜVENEMİYOR”

Kendi kendini savunamayacak durumda olan ve kendi seçmeninin hakkını savunamayan bir siyasi partinin ilçe teşkilatının Çerkezköy’de olduğunu söyleyen Ordu “Onun için vatandaşlar Ak Parti’nin ilçe teşkilatından ve yönetiminden hiç bir şey beklemesin. Çünkü Belediye Başkanlığını kazandıkları halde kendi partisinden 12 meclis üyesi olan bir siyasi partisinin temsilcileri hala başkan vekilliği yapacak kapasitede değillerdir. Belediye Başkanı Ali Ertem meclis üyelerine güvenmeyerek ve inanmayarak Belediye Başkanlığını bırakmıyor. Demokrat Partili Belediye Meclis üyeleri görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem adaletsizlik yaparak Hacca gitmiştir. 21 günde iki tane vekilliği Demokrat Partili meclis üyelerine vermiştir” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI REP BANA, HEP BANA DİYOR”

AK Parti’nin Çerkezköy’deki belediyeyi yarım kazandığını ve AK Parti’nin beldelerle birlikte 1.5 belediyesi olduğunu ifade eden Ordu “AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum. Beni ve teşkilatımı iyi tanıyorlar. Gerek burada gerekse memleketlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne daha önce oy vermişlerdir. Bu ortamı gördükten sonra ellerini vicdanlarına koysunlar, bu dönemde yerel seçimlerde partimize onlardan oy istiyorum. Benim belediyemde Ak Parti’ye keseri böyle vururken Belediye Başkanı rep bana, hep bana diyor. Onun için aslında Çerkezköy’deki belediye ve yönetimi ise testere gibi adaletli olması lazım. İleriye dönük vatandaşlara eşit davranması gerekiyor” diyerek masanın altından çıkardığı keser ve testereyi basın mensuplarına gösterdi. 

 

“KENDİNİ BİLMEYEN BİR İLÇE TEŞKİLATI VARDIR”

AK Parti’nin bu konuda ki ilçe yönetimi ve ilçe başkanının bu adaletsizliği ve meclis üyelerinin onuru ile oynayan bir belediye başkanı hakkında gereken siyasi işlemi yapması gerektiğini söyleyen Ordu “Bunu yaptığı vakit AK Parti o zaman Çerkezköy’de ilçe teşkilatı olur. Bunu yapamayan bir teşkilat oraya üye olan ve oy verenleri temsil edemez. Ben siyasi ilçe başkanının kapaklı belediye başkanı hakkındaki açıklamaları hatırlatmak istiyorum. Daha önce Mesut İşlek ve Mehmet Danyeli’nin kendi teşkilatlarına bir daha giremeyeceğini söylediler. Ardından ise bu iki isim Ak Partili olmuştur. Siyasette büyük konuşmayacaksınız. Kapaklı’da meclis üyelerini ihraç edeceğiz dediler. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir bize gelemez ve bizim haberimiz yok diyen AK Partili teşkilat son olarak ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bu partiden içeriye giremez demiştir. Ben kendilerine soruyorum. Bunları söyleyen AK Parti İlçe Teşkilatı Kapaklı’daki meclis üyelerine hakim midir? Meclis üyelerine hangi oylamada oy kullandırabildiler? AK Parti değerli seçmenine söylüyorum. Çerkezköy’de başıboş bir iktidar, kendinden emin olmayan bir teşkilat vardır. Ama artık buna birilerinin dur demesi lazım” iye konuştu. 

 

“DERE YOLU İNCELEMELERİNİ TALEP EDİYORUM”

Sel felaketi ile ilgili AK Parti’den açıklama beklediğini, ancak herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Ordu “Merkez’de 280, Veliköy’de 27, Kızılpınar’da 29, Karaağaç’ta 3, Uzunhacı’da ise 3 tane işyeri ve konutta zara meydana geldi. Hatta 120 yeni arkadaşımız daha müracaata bulunmuştur. Çerkezköy’ün afet kapsamına alınması ile birlikte bu arkadaşlarımız alacakları 500 TL yardımla kalacaklar. Onun için gereken yerlerde gereken müracaatlarda bulunsunlar. Ve bu iktidar partisi ve yönetimine bir an önce gitsinler. Hiçbir vatandaşımızın zarara uğramasını istemeyiz. Çerkezköy gibi bir yerde ve Tekirdağ’da vergi ödeyen ilçenin halkının bu mağduriyete uğramaması lazım. Yetkililere sesleniyorum. Kaymakam, Belediye Başkan Yardımcısı, diğer makamları sel bölgesinde çalışmalarına ve gecelerini gündüzlerine kattığını gördük. Buna sebep olanlar ise hala elini ve kollarını bağlayarak hiç bir şey olmamış gibi geziyorlar. Yetkili makamların mezbaha ve Kızılpınar istasyonundaki dere yolunu incelemelerini talep ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYAAsim YAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10