30 bin metreküp su tahliye edildi

Kurban Bayramı arifesi yaşanan sel felaketinin ilçeye büyük üzüntü yaşattığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, ihtiyaç sahiplerine gereken yardımları

Çerkezköy 30.10.2012 20:48:00 0
30 bin metreküp su tahliye edildi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce dün saat 11.00’da makamında yaptığı açıklamada yaşanan sel felaketiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

ÖZEL EKİP TALEP ETTİK

Çerkezköy’de şimdiye kadar toplam 368 binanın hasar tespit çalışmasının tamamlandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, bunların 280’inin ilçe merkezinde yer aldığını ifade etti. Tekirdağ AFAD Müdürlüğü’nden görevlendirilen Hasar Tespit Komisyonu’na teslim edilmek üzere 100 dilekçenin daha kendilerine ulaştığını kaydeden Gökhan İnce, “AFAD, eline ulaşan Hasar Tespit Raporları doğrultusunda inceleme yapılan yerleri ağır-orta ve hafif hasarlı olarak sınıflandırıyor. Bundan sonra ne yapılacağı konusunda, AFAD’dan gelecek rapor doğrultusunda hareket edilecek” ifadelerini kullandı.

 

30 BİN METREKÜP SU TAHLİYE EDİLDİ

Belediye imkanları ve yakın bölgelerdeki belediyelerden alınan Su Tahliye Araçları ile ilçe merkezinde 30 bin metreküp suyun tahliyesinin yapıldığını söyleyen Dr. Gökhan İnce, “İlçemizde oluşan hasarla ilgili olarak özel bir ekip kurulması yönünde Valilik AFAD Müdürlüğü’ne başvuru işlemlerimizi tamamladık” dedi.

 

SÜRE UZATILDI

Sel felaketi neticesinde birçok evin kullanılamaz hale geldiğine değinen İnce, “18 aileden oluşan toplam 67 kişi 4 farklı otele yerleştirildi. İlk etapta 5 gün boyunca otelde kalmaları öngörülmüştü Fakat, temizlik ve tadilat çalışmaları hala devam ettiği için bu süre 10 güne uzatıldı” diye konuştu. İnce bölgede temizlik çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yaraların bir an önce sarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10