Selden geriye kalanlar

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşları bir yandan hasar tespiti yapmaya çalışırken bir yandan da gerekli temizlik çalışmalarını tamamlamaya çalışıyor.

Çerkezköy 30.10.2012 20:52:00 0
Selden geriye kalanlar

 Çerkezköy Haber - Kurban bayramı öncesi Çerkezköy’ün adeta kâbusu haline gelen sel felaketinin izleri sular çekildikçe belirginleşiyor.

 

EŞYALAR SİGORTALIYDI

Selde giriş katta bulunan neredeyse bütün eşyaların sular altında kaldığını belirten Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, “Eşyalarımızın birçoğu sigortalıydı. Şuanda bir yandan temizlik çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sigorta şirketinden gelecek olan Exper’in hasar tespitinde bulunmasını bekliyoruz” dedi. 

 

EŞYALAR KULLANILAMAZ HALDE

Tiyatro sahnesinin parkeleri ve salonda bulunan 320 seyirci koltuğu ile 3 takım oturma grubunun selde zarar gördüğünü ifade eden yetkililer, “Elektronik araçların birçoğu kullanılamaz hale geldi. Evraklarımız sular altında kaldı. Kurtarabildiklerimizi kurtarmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki temizlik çalışmaları da HEM’in personelleri tarafından yürütülüyor. 

 

2 HAFTA İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Binadaki kaba pisliğin temizlenmesi ve sigorta yetkililerinin hasar tespitinde bulunmasının ardından ince temizliğin yapılacağını ifade eden HEM yetkilileri, “Şuanda 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu’nda çalışmakta olan kurutma makinelerinden en az 10 tanesini merkezimize alıp çalıştıracağız. 2 hafta içerisinde tüm çalışmaların tamamlanmasını ve kaldığımız yerden hizmete devam etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KABA TEMİZLİK TAMAMLANMAK ÜZERE

Çerkezköy Adliyesi’nde de manzara aynı. Giriş katı su altında kalan Çerkezköy Adliyesi’nde, bazı evraklar sel felaketinde kaybolurken, kalan evrakların kurtarılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Binanın kaba temizliğinin yapılmakta olduğunu söyleyen yetkililer, “Şuanda vatandaşlarımıza hizmet veremiyoruz. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilaçlama ve kurulama çalışmaları gerçekleştirilecek ve en kısa zamanda afet öncesinde olduğu gibi vatandaşa hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

TRAFİK BÜRO DA HİZMET VEREMİYOR

22 Ekim Pazartesi günü Trakya genelinde başlayıp üç gün boyunca şiddetlenerek devam eden yağmur sonucu sular altında kalan Hükümet Caddesi’ndeki Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği de hizmet veremiyor. Personeller kullanılabilecek durumda olan malzemeleri üst kata çıkarırken, binadaki malzemelerin temizlenmesinin ardından Büro Amirliği’nin yeniden hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞAsim YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10