Enflasyon soba satıcılarını da vurdu

Enflasyonun son iki ayda yükselmesine paralel olarak insanların alım gücünün azalması, piyasalara olumsuz olarak yansıdı. Geçen yıla oranla fiyatların düşük olmasına rağmen müşteri bulmakta zorlanan

31.10.2012 19:42:00 0
Enflasyon soba satıcılarını da vurdu

 KARAKIŞ KAPIDA

Sonbaharı yaşadığımız ve kış hazırlıklarının yapılmakta olduğu şu günlerde, gece ile gündüz arasındaki ısı farkının artmasına paralel olarak insanımızın ısınması gündeme geldi. Doğalgazla ısınma imkanı olmayan insanların asırlardır dostu niteliğinde olan soba fiyatlarının da, alım gücünün üzerinde olması, hem soba satıcılarını, hem de  soba kullanacak olan insanları kara kara düşündürüyor.

 

GEÇEN YILIN FİYATLARI AMA ALAN YOK

Recep Sobaları satıcısı Ümit Kabaklar, geçen yıla nazaran soba fiyatlarında artış olmamasına rağmen, satışların vasatın altında gerçekleştiğini söyledi. Kovalı sobaları  150 TL’den başlayan fiyatlarla vatandaşın arzına sunduklarını belirten  Ümit Kabaklar, döküm  soba  fiyatlarının da  200 TL’den başlayıp  700 TL’ye kadar yükseldiğini söyledi.

 

YÜZDE ELLİ ORANINDA DÜŞÜK

Ümit Kabaklar “50 yıldır dedelerimizin yapmış olduğu işi bu günlere taşımaya çalıştık. Doğalgazın Çerkezköy’e gelmesiyle birlikte yıllardır yapmaya çalıştığımız bu işin zorluklarını yaşamaya başladık.  Birkaç yıl öncesine göre soba satışlarımız yüzde 50 oranında düşüş göstermiştir. İnsanımızın alım gücünün azalmasını da dikkate alarak fiyatları normal seviyelerde tutmaya çalışıyoruz” dedi.


Haber / Asim YAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10