Atlas Sirki Kırklareli’ne geliyor

Kırklareli Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında, Atlas Sirki Kırklareli İnönü Caddesi, Süpürgeciler Sitesi alanına iki gün boyunca gösteri sunacak.

Bölgede Gündem 2.11.2012 19:33:00 0
Atlas Sirki Kırklareli’ne geliyor

 KÜLTÜREL BİR KÖPRÜ

Türkiye’nin ilk sirki olan Atlas Sirki, 3 Kasım ve 4 Kasım’da gündüz saat 12.00’de, 13.30’da, 15.00’da ve 16.30’da, akşam ise saat 18.00’de ve 19.30’da, hem çocuklar ve büyükler için gösteri sunacak. Projenin sanat yönetmeni ve topluluğun kurucusu Servet Yalçın, “Eski Anadolu uygarlıklarından ve halk şenliklerinden geleneksel gösteri sanatlarımıza aktarılan çok önemli seyirlik unsurlar vardır. Bu seyirlik sanatlarımız, canbazhanelerin köy köy, kasaba kasaba tüm Anadolu’yu gezerek yaptıkları gösterileriyle 1970’li yıllara kadar yaşamış ve ilerleyen zamanlarda eğlence anlayışının kökten değişmesi ile tarihe karışmıştır. Kaybolan bu sanatlar üzerine toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yola çıkılarak oluşturulan “Atlas Sirki - Seyirlik Sanatları Gösterisi” modern toplumda geçmişle geleceği birbirine sanatla bağlayan kültürel bir köprü görevi görmektedir” dedi.  

 

TRAKYA PİLOT BÖLGE

Servet Yalçın, Türkiye’de yeni nesil sirk sanatçıları yetiştirecek bir okullaşmaya doğru gitmek ve Türkiye’nin ilk Seyirlik Sanatlar Müzesini oluşturmak istediklerini ve ileriye dönük bu tür çalışmalar için Trakya bölgesini pilot bölge olarak seçtiklerini belirtti. Ailece, çocukları ile birlikte paylaşmak isteyen tüm Kırklarelilileri gösterilerine beklediklerini belirten Servet Yalçın, gösterinin giriş ücretlerinin herkesin ailece yararlanabilmesi için, normal sirk ücretlerinin çok altında bir ücretlendirme ile 5 TL olarak belirlendiğini ifade etti.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10