6 saatte 50 ünite kan toplandı

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy’de yürütülen, kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dün saat 10.00’da başlayan kampanya kapsamında saat 16.00’a kad

Çerkezköy 2.11.2012 19:34:00 0
6 saatte 50 ünite kan toplandı

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde TIR aracı içinde kan bağışı kampanyasını yürüten Kızılay ekibi, ilçe halkının ilgisinden memnun kaldı.

 

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktoru Ahmet Öztürk ve 3 hemşireden oluşan ekip dün saat 10.00’dan itibaren kampanya çalışmalarına başladı. Kampanya kapsamında saat 16.00’a kadar 50 vatandaş kan bağışında bulundu. Normal şartlarda açık olan Tır aracının ön tarafının, vatandaşların olası bir yağıştan etkilenmemesi için camekan ile kapatıldığını belirten Öztürk, “Umarım Çerkezköy ve Kapaklı halkının gösterdiği duyarlılığı diğer ilçe ve beldelerdeki vatandaşlarımız da gösterir” dedi.

 

ÇERKEZKÖYLÜLER KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ BİLİYOR

Çerkezköy’de kan bağışı kampanyalarında bölge halkının her zaman duyarlı olduğunu belirten Dr. Ahmet Öztürk, “Gerçekten Çerkezköy halkı, kan bağışının önemini çok iyi biliyor. Yine görevlerini yerine getirdiler. Kendilerine kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların önce testten geçirildiğini, kan ve tansiyon ölçümlerinin yapıldığını belirten yetkililer, sağlık yönünde hiçbir sorunu olmayan vatandaşlardan kan alındığını ifade etti. Kan bağışının ardından kan bağışında bulunan vatandaşlara şekerli içecek ve yiyecek ikram edildi. Kan bağışı kampanyası saat 20.00’a kadar devam etti.

 

 Haber/ Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10