BSH’tan yeni otogara 900 bin TL destek

Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 2.11.2012 19:36:00 0
BSH’tan yeni otogara 900 bin TL destek

 6 ÜYE KATILMADI

Belediye Başkan vekili Ahmet Azcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Habip Bilgin, Asuman Azak, Mikail Ünlü, Ziya Osmanoğlu, Zafer Erdağ ve Halil Demirkıran mazeret bildirerek katılmadı.

 

BÜTÇE 50 MİLYON 719 BİN 513,89 TL

Toplantının ilk gündem maddesinde 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi görüşüldü. 2013 Mali yılında Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesinin 50 milyon 719 bin 513,89 TL olarak tahmin edildiğini ifade eden Ahmet Azcan, konunun detaylı bir şekilde görüşülüp incelenmesi için Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini önerdi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

 

ÜCRETLER TARİFE KOMİSYONUNCA BELİRLENECEK

2013 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nin görüşülmek üzere oybirliği ile Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 2013 Mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek fazla mesai ücretinin belirlenmesine geçildi. Meclis, mesai ücretlerinin ve uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek ücretlerin Tarife Komisyonu tarafından görüşülüp değerlendirilmesine oybirliği ile karar verdi.

 

BU BİR ŞARTLI BAĞIŞTIR

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yeni Çerkezköy Otogarı inşaatı için vermek istediği maddi destek hakkındaki dilekçe görüşüldü. Belediye Başkanının şartsız bağışları kabul etme yetkisinin olduğunu belirten Ahmet Azcan, “Fakat burada BSH firması ‘Yeni Çerkezköy Otogarında kullanılmak üzere’ diye şart koşmuş. Bu nedenle bu desteğin kabul edilmesi için meclisin onayı gerekiyor” dedi. BSH firmasının Yeni Çerkezköy Otogarında kullanılmak üzere 900 bin TL destekte bulunmasına ilişkin dilekçe meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

JEOLOJİ MÜHENDİSİ ÇALIŞTIRILACAK

Belediyede münhal bulunan 1 kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda 1 Jeoloji Mühendisi’nin de Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel statüsünde çalıştırılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Başkanvekili Azcan, önceden olduğu gibi Jeoloji mühendisinin ücretinin de taban ve tavan ücretlerinin ortalaması alınarak hesaplanmasını önerdi. Azcan’ın bu önerisi meclis tarafından da uygun görüldü.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı konusu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 386 ada 24 parsel ile 387 ada 18 parseldeki belediye hisseleri ve Fevzi Paşa Mahallesi 490 ada 6 parseldeki belediye hisselerinin, hisse ortaklarına satılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

150 DÖNÜMLÜK ALAN TALEP EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ortaöğretim Kampusu için en az 150 dönümlük okul alanı ihtiyacına ilişkin dilekçesi görüşüldü. Gündem maddesi incelenmek ve uygun okul alanının tespiti için oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

AZCAN’IN YERİNE AK SEÇİLDİ

Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne sağlık hizmetlerinde kullanılmak şartıyla arsa hissesi ihdasının bedelsiz olarak yapılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantının son gündem maddesinde ise Gayrimenkul Satış Komisyonu’nda görev almak üzere bir meclis üyesinin seçimi yapıldı. Yıllardır bu görevi kendisinin üstlendiğini dile getiren Başkanvekili Azcan, “Çok yoruldum. Görevime 1 yıl ara vermek istiyorum. Burada görev alacak arkadaşımız genellikle yer tespitlerinde görev alacak. Seçilecek arkadaşın bu iş için vakit ayırabilecek birisi olması gerekiyor” diye konuştu. Açık oylama ile gerçekleştirilen seçimde başka bir adayın çıkmaması üzerine AK Partili meclis üyesi Süleyman Ak oybirliği ile Gayrimenkul Satış Komisyonu’na seçildi. Toplantının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya imza kampanyası için meclis üyelerinden destek istedi. Toplantının 2. Oturumu 12 Kasım saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10