Hasar tespiti için son başvuru 15 Kasım

22 Ekim’de Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Müsellim, Çövenli ve Akıncılar köyleri ile Lüleburgaz İlçesine bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde etkili olan yağış sebebiyle me

Bölgede Gündem 4.11.2012 16:17:00 0
Hasar tespiti için son başvuru 15 Kasım

 KURTARMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, sel ve su baskını sonucu Büyükkarıştıran Beldesinde 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Alacaoğlu Köyü köprüsünde sel sularına kapılarak kaybolan bir vatandaş için arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda, bölgeye Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi, AFAD, UMKE, DSİ, Sağlık Müdürlüğü ve Kırklareli 15. Karayolları Şefliği ekipleri gönderildiği belirtilen açıklamada, “ Ayrıca Başbakanlık, AFAD, Sağlık Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı ile devamlı irtibat halinde olunarak yürütülen çalışmalara destek olunması sağlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Büyükkarıştıran beldesine çevre illerden yönlendirilen kurtarma ekipleri de gelerek kurtarma çalışmalarına yardımcı oldular. Bölgeye yapılan anında müdahaleler sonucu felaketin büyümesi önlendi” denildi.

 

159 YAPI HASARLI

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren selden etkilenen bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarını bizzat yürürken, sel felaketinin vurduğu bölgelerde 22 kişilik 8 ekiple yapılan ön hasar tespit çalışmasının sonuçlarına göre; 3 yapı ağır hasarlı, 5 yapı orta hasarlı, 151 yapı da hafif hasarlı olduğunu tespit edildiği belirtildi.

 

88 KİŞİ KURTARILDI

10 Bin dekar arazinin sular altında kaldığı bölgelerde ve özellikle Lüleburgaz Büyükkarıştıran Beldesinde sel felaketi nedeniyle işyeri, konut gibi yerlerde arama kurtarma ekipleri ve su üstü ekipmanlarıyla 83 vatandaşın kurtarıldığı belirtilen açıklamada, bölgede 3 adet büyükbaş, 322 küçükbaş hayvanın ise telef olduğu ifade edildi. Vize ve Lüleburgaz ilçelerinde meydana gelen aşırı sağanak sonucu, metrekareye 180 milimetre yağışın olduğu olayda 3 vatandaşımız hayatını kaybettiği, Tekirdağ İlinden Lüleburgaz ilçesine kendi aracı ile seyir halindeyken sele kapılarak kayıp olan 1 vatandaş için ise helikopter, arama kurtarma ekipleri, dalgıçlar, su altı ve su üstü ekipmanları ve eğitimli köpeklerle arama çalışmalarının halen devam ettiği ifade edildi.

 

SON BAŞVURU 15 KASIM

Yapılan ön hasar tespit sonuçlarına göre, Vize Çakıllı beldesi Akıncılar, Çövenli, Müsellim köylerinde 54, Lüleburgaz Büyük Karıştıran beldesinde 105 konut, iş yeri, depo, ahır ve samanlığın selden etkilendiği ifade edilen açıklamada, “Sel felaketinin ardından Başbakanlık tarafından 250 bin lira ödenek gönderilmiş ve ödenekten mağdur vatandaşlarımıza yardımlar yapılmaya devam etmektedir.    Sel mağduru vatandaşların 15 Kasım'a kadar ön hasar tespiti taleplerini ilçe kaymakamlıklarına ve İl Afet Müdürlüğü'ne bildirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10