Vatandaşların yol sitemi

Fatih Mahallesi Aysun Sokak sakinleri, yaşanan afetin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen sokakların halen kullanılır durumda olmadığını belirterek “Çerkezköy Belediyesi bizim sokağımızı unuttu??

Çerkezköy 4.11.2012 16:27:00 0
Vatandaşların yol sitemi

 YAYAYA GEÇİŞ YOK

Fatih Mahallesi Aysun Sokak’ta araçların güçlükle ilerleyebildiğini, yaya yürümek ise adeta imkânsız bir hal aldığını ifade eden vatandaşlar, “Normal zamanlarda bile sıkıntının yaşandığı sokağa 12 gün önce yaşanmış olan afet nedeniyle girip çıkmak imkânsız hale geldi” dedi.

 

ÜÇ YILDIR AYNI

Aysun Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar üç yıldır Belediyeye müracaatta bulunduklarını ancak müracaatlarının cevapsız kaldığını öne sürerek “Afet üzerinden 12 gün geçmesine rağmen ve Belediye yetkililerine defalarca sokağın kullanılmaz durumda olduğunu bildirmemize rağmen meselenin çözümüne dair  bir çalışma yapılmadı” dedi. Aysun Sokak sakinlerinden Ersan Tosun ve Serkan Söylemez durumun ancak rezalet kelimesi ile ifade edilebileceğini belirtti.

 

DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM

Ersan Tosun çocuklarını dahi okula gönderemediklerini ifade ederek “Çerkezköy’ün SSK Hastanesi ve Hükümet Binası’na giden sokağında böylesi bir rezaletin  olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Aradan 12 gün geçmesine rağmen sokakta herhangi bir çalışma yapılmadı. Rögarlar hala kapalı. Yeni bir yağmur sonrasında bu sokağın halini düşünmek bile istemiyorum” dedi.

 

ARAÇLARIMIZ ÇİZİLİYOR

“Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Bunun sorumlusu da belediyedir” diyen Serkan Söylemez “Evimize rahat girip çıkamadığımız gibi arabalarımızı da sokakta park edemiyoruz. Arka sokakta arabalarımızı park ettiğimiz için de arabalarımız çocuklar tarafından çiziliyor” diye konuştu.

 

LAMBALAR GÜNDÜZ YANIYOR

Aysun Sokak’ta oturan bazı vatandaşlar da balkon ve pencerelerine çıkarak  çekmiş oldukları sıkıntının vahametini dile getirdiler. Vatandaşlar, sokağın kullanılamaması yanında bir de sokak lambalarının gece yanmayıp gündüz aralıksız yanmakta olduğunu ifade etti.

 

YOL PROBLEMİ KALMAYACAK

Aysun Sokak’ın, 17 Ekim’de yapılan ve 1 milyon 663 bin 497 TL ile Ascem İnşaat’a ihale edilen 'Demirli Beton Yol ve Beton Kaldırım İhalesi' kapsamında olduğunu belirten yetkililer ise, “İhale yapıldı. 10 gün içerisinde sözleşme imzalanacak. Kasım Ayı’nın sonuna doğru çalışmalara başlanılacak. 6 mahallede 59 bin 800 metrekare demirli beton yol ve 5 bin 200 metrekare beton kaldırımın yapılacağı çalışmalar kapsamında mevcut yollar ve kaldırımlar sökülecek ve yerlerine demirli beton yol ve beton kaldırımlar yapılacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, Bağlık Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki muhtelif sokaklarda gerçekleştirilecek olan çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçede bozuk yol problemi kalmayacak” açıklamasını yaptı. 

 

YAPILACAK YOLLAR TEKRAR BOZULMASIN

İlçe genelinde elektrik hatlarını yeraltına alma çalışması yürüten TREDAŞ’ın söz konusu bölgelerdeki elektrik hatlarını ne zaman yeraltına alacakları ise merak konusu. Vatandaş, Kasım Ayı ortalarında yaklaşık 50 sokakta gerçekleştirilecek olan demirli beton yol çalışmaları öncesi elektrik hatlarının yeraltına alınma işlemlerinin tamamlanmış olmasını dolayısıyla da yollarının tekrar kazılmak zorunda kalmamasını istedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Asım YAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10