Kimsesiz çocuklar için 500 kitap

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, kimsesiz çocuklar için kitap toplama kampanyası düzenledi. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'

Bölgede Gündem 5.11.2012 18:54:00 0
Kimsesiz çocuklar için 500 kitap

 Çerkezköy Haber - Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Sitesi'nde kalan çocuklar ve öğrencilerin faydalanması için kütüphane kurmaya yönelik çalışma başlattı. Çeşitli noktalarda stant kuran öğrenciler, bastırdıkları afiş ve ilanlarla kitap topladı. Kampanya kapsamında 5 günde yaklaşık 500 kitap toplandı.

 

KÜTÜPHANE OLUŞTURACAĞIZ

Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 2'nci sınıf öğrencilerinden Meltem Temiz, bölüm öğrencileri olarak çocuk sitesini ziyaret ettiklerinde kütüphane olmadığını gördüklerini ve bunun için bir kampanya başlattıklarını söyleyerek “Üniversitede okul önlerinde şehir merkezinde stantlar kurarak herkesten bağış olarak kitap vermesini istedik. Kısa sürede büyük ilgi gördük ve 5 günde yaklaşık 500 kitap toplamış olduk. Bunun için İstanbul'daki bazı işadamlarında da destek aldık. Hatta kitapların yanı sıra kütüphaneyi kurmak isteyenlerde oldu. Bir gün daha kampanya sürecek daha sonra topladığımız kitaplardan bir kütüphane oluşturacağız" dedi.

 

HEM KÜÇÜKLER, HEM BÜYÜKLER FAYDALANACAK

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Sitesi'nde 18 yaşına kadar çok sayıda öğrenci olduğunu ifade eden Meltem Temiz,  çocuk sitesinde küçük çocuklar için roman, hikaye ve boyam kitapları topladıklarını, büyükler için de liseye ve üniversiteye hazırlık kitaplarının yer alacağını söyledi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10